Αυστριακός καγκελάριος: Τερματίστε την ακραία πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα

Αυστριακός καγκελάριος: Τερματίστε την ακραία πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα Facebook Twitter
2

Μήνυμα προς την Ευρώπη στέλνει ο καγκελάριος της Αυστρίας, μία μόλις ημέρα πριν την επίσκεψη του στην Αθήνα. Ο Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ, ζητά να σταματήσει η καταστροφολογία για την Ελλάδα, να τερματιστεί η ακραία πολιτική λιτότητας και να οικοδομηθεί μια μεσοπρόθεσμη προοπτική που θα ξαναδώσει ελπίδα στους ανθρώπους.

Δηλώνει ότι πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται τώρα και να προταχθούν μεσοπρόθεσμες λύσεις, όπως ένα πενταετές σχέδιο, για το οποίο, όπως ο ίδιος πιστεύει, θα υπήρχε κατά βάση συνεννόηση.

Σημειώνει επίσης ότι η  έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν η χειρότερη από όλες τις λύσεις, και προειδοποιεί όλους όσοι «σπεκουλάρουν» με ένα Grexit, ότι αυτό είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο».

Ο καγκελάριος της Αυστρίας διαμηνύει ακόμη ότι η ακραία πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει τα χρέη της, και γι’ αυτό τον λόγο από την πλευρά του υποστηρίζει τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει χρήματα στα κρατικά ταμεία μέσα από την καταπολέμηση της διαφθοράς.
 
Υποστηρίζει ότι είναι χρήσιμη μια λογική λιτότητα, όμως η ακραία λιτότητα καταστρέφει την ανάπτυξη. «Χωρίς ανάπτυξη και απασχόληση δεν μπορούν να λυθούν μόνιμα ούτε το ζήτημα του χρέους, ούτε τα ανθρωπιστικά προβλήματα», λέει.

Αναφέρεται στη μείωση των μισθών στην Ελλάδα κατά 25% , στην αύξηση στη θνησιμότητα των παιδιών κατά 40% από το 2008 και τονίζει ότι είναι τελείως κατανοητή την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγή πορείας.
 
«Η Ελλάδα υπήρξε, τώρα, αφορμή να εξεταστεί λεπτομερέστερα η ακραία πολιτική λιτότητας και με την Ελλάδα έχουμε το παράδειγμα που προειδοποιεί για το τί συμβαίνει όταν κάποιος εφαρμόζει μόνον λιτότητα, δηλαδή, υπάρχουν πάντα περισσότεροι άνεργοι, το χρέος αυξάνεται, όπως επίσης και ο κίνδυνος φτωχοποίησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
  
«Αν θέλουμε να διαμορφώσουμε μια Ευρώπη περισσότερο κοινωνική και περισσότερο αλληλέγγυα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον από κοινού, ενώ αν αρχίσουμε να θέτουμε τα μεμονωμένα συμφέροντα μπροστά από το συμφέρον του συνόλου, τότε η Ευρώπη δεν πρόκειται να λειτουργήσει», υπογραμμίζει.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM