Αυστραλία: Τράπεζα χρέωνε επί χρόνια χιλιάδες νεκρούς πελάτες της - Πιθανό πρόστιμο 81 εκατ. δολ.

Αυστραλία: Τράπεζα χρέωνε επί χρόνια χιλιάδες νεκρούς πελάτες της - Πιθανό πρόστιμο 81 εκατ. δολ. Facebook Twitter
Αντιμέτωπη με μεγάλο πρόστιμο τράπεζα της Αυστραλίας για χρόνιες παραβάσεις - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Πιθανό πρόστιμο - μαμούθ, άνω των 80 εκατ.δολαρίων, ενδέχεται να επιβληθεί στην τράπεζα και πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Westpac για λογής παραβάσεις χρόνων - συμπεριλαμβανομένης της χρέωσης χιλιάδων νεκρών πελατών της. 


Η υπ'αριθμόν 3 δανείστρια εταιρεία της Αυστραλίας υποβλήθηκε σε έξι διαδικασίες αστικών ποινών από την αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, συμπεριλαμβανομένων καταγγελιών για τον τραπεζικό της τομέα, τον τομέα ασφάλισης και υγειονομικής διαχείρισης. 


Η Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων υποστηρίζει πως, μεταξύ άλλων, η τραπεζικό ίδρυμα χρέωσε με πάνω από 7,2 εκατ.δολάρια για αμοιβές παροχής συμβουλών τουλάχιστον 11.000 αποθανόντες και διένειμε διπλότυπα συμβόλαια ασφαλιστηρίων σε πάνω από 7.000 ανθρώπους. 

Οι παραβάσεις αυτές σημειώθηκαν σε διάστημα δέκα χρόνων, ανέφερε η καταγγέλλουσα αρχή, και εντοπίστηκαν μετά από έρευνα το 2018. 


«Τα ζητήματα που εγείρονται δεν θα έπρεπε να έχουν συμβεί και οι διαδικασίες, τα συστήματα και οι μηχανισμοί επιτήρησης θα έπρεπε να είναι καλύτερα» ανέφερε ο Πίτερ Κινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Westpac σε ανακοίνωσή του. 


Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Σάρα Κορτ, «είναι άνευ προηγουμένου για την Επιτροπή να προσφεύγει για πολλαπλά αδικήματα και το ίδιο χρονικό διάστημα κατά του ίδιου εναγόμενου». 

Με πληροφορίες από CNN
 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίνακες του Χρηματιστηρίου

Οικονομία / Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.000 μονάδες ο γενικός δείκτης, για πρώτη φορά από το 2014- Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο

Από το 2015 έως και σήμερα, ο δείκτης έχει επιχειρήσει τέσσερις φορές, όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πειστικά αυτό το κρίσιμο επίπεδο τιμών
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ