Απόρρητη έκθεση ΔΝΤ: Το χρέος της Ελλάδας θα φτάσει στο 200% του ΑΕΠ τα επόμενα δύο χρόνια

Απόρρητη έκθεση ΔΝΤ: Το χρέος της Ελλάδας θα φτάσει στο 200% του ΑΕΠ τα επόμενα δύο χρόνια Facebook Twitter
0

Μία νέα απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είναι προετοιμασμένοι να εξετάσουν οι εταίροι της στην ευρωζώνη, όπως μεταδίδει το Reuters. Η έκθεση εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος θα φτάσει το 200% του ΑΕΠ στα επόμενα δύο χρόνια.


Το πρακτορείο σημειώνει πως το Ταμείο επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία και οι τράπεζες της χώρας επλήγησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η ενημερωμένη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους εστάλη στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης αργά τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής.


«Η δραματική επιδείνωση στη βιωσιμότητα του χρέους υποδεικνύει την ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους σε μια κλίμακα που θα πρέπει να πάει πολύ πιο πέρα από ό, τι έχει εξεταστεί μέχρι σήμερα - και ό, τι έχει προταθεί από τον ESM», τονίζει το ΔΝΤ, αναφερόμενο στο ταμείο διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα μια περίοδο χάριτος 30 ετών για την εξυπηρέτηση του ευρωπαϊκού χρέους της,  περιλαμβανομένων και των νέων δανείων, καθώς και μια πολύ δραματική επέκταση των λήξεων, ή αλλιώς να κάνουν συγκεκριμένες ετήσιες δημοσιονομικές μεταβιβάσεις στον ελληνικό προϋπολογισμό ή να δεχθούν «βαθύ εμπροσθοβαρές κούρεμα» στα δάνειά τους προς την Αθήνα.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM