Πάνω από το 50% των συνολικών μεικτών εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών θα πηγαίνει πλέον στο κράτος με τη μορφή φόρων και εισφορών επισημαίνει το Ποτάμι, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της ψήφισης από την κυβέρνηση ούτε ενός, ούτε δύο, αλλά οκτώ διαφορετικών ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν αυξήσεις εισφορών και θα ισχύουν κατά περίπτωση από την 1η Ιουνίου, την 1η Ιουλίου και την 1η Ιανουαρίου του 2017 συμπληρωματικά με τη φορολόγηση.

 

"Οι πολίτες ποτέ δεν πήραν στα σοβαρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα ότι το Πάσχα θα ερχόταν η ανάσταση της οικονομίας και του συνεταίρου του κ. Καμμένου ότι την Πρωτομαγιά η χώρα θα έβγαινε από τα Μνημόνια, τώρα όμως διαπιστώνουν ότι πρέπει να πάρουν τοις μετρητοίς την διαχρονική ατάκα του αρμόδιου υπουργού κ. Αλεξιάδη ότι στα φορολογικά «τελείωσαν τα άσχημα κι έρχονται τα χειρότερα»", αναφέρει το Ποτάμι.

 

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ σε παρόμοια ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στην ώρα της, χωρίς τεχνητές καθυστερήσεις, που μεγαλώνουν τον λογαριασμό. Και φυσικά όχι όπως το επιχειρεί η κυβέρνηση "στα τυφλά και όπου κάτσει"». Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «τα στοιχεία που έδωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, "επιμένει" για μια φορά ακόμη, στην αγαπημένη της συνταγή: ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ». Η μείωση του αφορολογήτου, η αύξηση ΦΠΑ, οι φόροι στα οχήματα, στα καύσιμα, στα οινοπνευματώδη, στα τσιγάρα, επιβαρύνουν κυρίως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, προσθέτει.


«Μετά από αυτά, μετά από το νέο πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ (αθροιστικά 12,5 δισ. την 2ετία), γίνεται κατανοητό ότι οι ενέσεις "αισιοδοξίας" της κυβέρνησης στους βουλευτές της εν όψει της ψήφισης των μέτρων δεν έχουν αντίκρισμα αλήθειας», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr