Κανονικά στην ώρα τους θα πληρωθούν οι συντάξεις, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι αναπληρωτές υπουργοί Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών, Δ. Στρατούλης και Δ. Μάρδας.


"Η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, αλλά και όλων των υπόλοιπων Ταμείων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά και στην ώρα της", αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «αγώνα δρόμου» της κυβέρνησης, προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ.

 

Η ανακοίνωση έρχεται σαν απάντηση στα δημοσιεύματα που προηγήθηκαν. Ο ΣΚΑΙ ανέφερε νωρίτερα πως η κυβέρνηση αναζητά 150 εκατομμύρια ευρώ για να κλείσει η τρυπά για την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τα χρήματα  θα πρέπει να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το βράδυ της Παρασκευής, καθώς οι συντάξεις καταβάλλονται τη Δευτέρα.

 

Σύμφωνα με τις πηγές του ΣΚΑΙ, ασκούνται πιέσεις στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, το οποίο δεν έχει δώσει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να δώσει το εν λόγω πόσο με τη μορφή δανείου στο ΙΚΑ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr