Με ένα Tweet επιβεβαίωσε πριν από λίγο το τέλος της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπήρξε συμφωνία.

 

Ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι υπήρξε ισχυρό σήμα προς την Ελλάδα να δεσμευτεί σοβαρά στις διαπραγματεύσεις και να γίνει αυτό, τότε  το Γιούρογκρουπ είναι έτοιμο να συνεδριάσει και πάλι οποιαδήποτε στιγμή.

 

Εν τω μεταξύ δημοσιογράφοι τουιτάρουν δηλώσεις αξιωματούχων οι οποίοι βγάινουν από τη συνεδρίαση που λένε ότι δεν βλέπουν συμφωνία εν όψει, καλώντας την Ελλάδα να κάνει βήματα στο πλαίσιο του μνημονίου.

 

Εντός ολίγου αναμένεται και η συνέντευξη Τύπου τόσο από τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, όσο και αργότερα του Γιάνη Βαρουφάκη.

 

 Πάντως  αισιόδοξος εμφανίστηκε ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στην συνεδρίαση.

«Θα είναι ένα δύσκολο Eurogroup, αλλά είναι πιθανή μία λύση» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί. Αν υπάρχει νηφαλιότητα και πολιτική βούληση, μπορεί να βρεθεί ακόμη και σε αυτή την προχωρημένη ώρα μια λύση, πρόσθεσε.Αλλά η μπάλα εξακολουθεί να είναι στο ελληνικό έδαφος, επεσήμανε.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι δεν επιθυμεί η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα να μετατραπεί σε μια επανάληψη της μάχης του Βατερλό κατά τη 200ή επέτειο της ιστορικής ήττας της Γαλλίας.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr