Eurostat: Αύξηση 1,2% στον αριθμό των απασχολουμένων στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο

Eurostat: Αύξηση 1,2% στον αριθμό των απασχολουμένων στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αύξηση της τάξεως του 1,2% σημείωσε ο αριθμός των απασχολουμένων στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς- σε σύγκριση με το δεύτερο- ενώ στην ευρωζώνη το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%, σύμφωνα με τη Eurostat.

Η απασχόληση είχε μειωθεί κατά 2,8% στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και κατά 3% στην ευρωζώνη. Σε ό,τι αφορά τις ώρες εργασίας, το τρίτο τρίμηνο στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 29,9%, ενώ στη ευρωζώνη κατά 14,8%, έπειτα από τη μεγάλη πτώση που είχαν καταγράψει- κατά 22,6% και 13,6% αντίστοιχα- στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

«Ενώ ο αντίκτυπος της πανδημίας στον αριθμό των απασχολούμενων μετριάστηκε από τα προγράμματα στήριξης των κυβερνήσεων, οι μεταβολές στις ώρες εργασίας ήταν πολύ πιο έντονες», σημειώνει η Eurostat.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, η απασχόληση και οι ώρες εργασίας ήταν μειωμένες στην Ελλάδα κατά 1,8% και 4,6%, αντίστοιχα, ενώ στο σύνολο της ευρωζώνης ήταν μειωμένες κατά 2,3% και 4,5%, αντίστοιχα.

Η αύξηση της απασχόλησης στην ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο ήταν η ισχυρότερη από το 1995 που άρχισαν οι σχετικές χρονολογικές σειρές, επισημαίνει η Eurostat. Η υπηρεσία εκτιμά ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2020 ο αριθμός των απασχολουμένων στην ΕΕ ανερχόταν σε 205,2 εκατομμύρια, από τους οποίους τα 157,4 εκατομμύρια άτομα ήταν στην ευρωζώνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM