Με αβεβαιότητα άνοιξαν τα χρηματιστήρια καθώς οι προοπτικές ενός γρήγορου και αποφασιστικού αποτελέσματος για τις εκλογές στις ΗΠΑ εξασθένησαν στην πρόωρη δήλωση νίκης του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Η αβεβαιότητα είναι ο εχθρός των αγορών καθώς οι επενδυτές ήλπιζαν ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα έδειχναν έναν σαφή νικητή από νωρίς, αποφεύγοντας το εφιαλτικό σενάριο των αμφισβητούμενων εκλογών.

 

Παραδοσιακά η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Ασία, λόγω της διαφοράς ώρας, περίπου όταν γίνονταν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει βέβαια και η κίνηση των futures των αμερικανικών μετοχών.

 

Οι δείκτες στην Ασία άλλαξαν ενδοσυνεδριακά αρκετές φορές πρόσημο. Νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κατέγραφε άνοδο 0,37%, ενώ πριν από αυτό είχε σημειώσει υποχώρηση έως και 0,6%.

 

Οριακά τα κέρδη για τον Σύνθετο Δείκτη στη Σαγκάη ενώ ο Nikkei 225 στο Τόκιο ενισχύεται με 1,42%. Κέρδη και στο Χρηματιστήριο της Βομβάης ύψους 1,27%.

 

Αισθητά περιορίστηκαν τα κέρδη στα futures των αμερικανικών μετοχών ενώ εξαίρεση αποτελεί ο Nasdaq με τα futures να κάνουν άλμα 3,5%.

 

Στην συναλλαγματική αγορά το δολάριο ενισχύεται σημαντικά έναντι άλλων ανταγωνιστών του ενώ η απόδοση του αμερικανικού κρατικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας υποχώρησε κάποια στιγμή και κάτω από το 0,8%.

 

Λίγα λεπτά μετά τις 12:00, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύθηκε στις 588,63 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,71%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 9,50 εκατ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr