«Κύμα» συνταξιοδοτήσεων στον ΕΦΚΑ- Εκτίμηση για 300.000 εκκρεμείς αιτήσεις στα τέλη του 2020

«Κύμα» συνταξιοδοτήσεων στον ΕΦΚΑ- Εκτίμηση για 300.000 εκκρεμείς αιτήσεις στα τέλη του 2020 Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η αυξητική πορεία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του e-ΕΦΚΑ, σε συνδυασμό με την αύξηση των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό μείγμα».

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι έως τα τέλη του 2020 οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης- για κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ- θα πλησιάσουν ή και θα ξεπεράσουν τις 300.000, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τον Ιούλιο- σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία- οι προσωρινές αιτήσεις που κατατέθηκαν άγγιξαν τις 20.000. τον ίδιο μήνα εκδόθηκαν τουλάχιστον 13.000 οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης και 3.000 συντάξεις σε δικαιούχους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά την αίτηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια «τρύπα» 4.000 αιτήσεων. Στο μεταξύ, στο υπουργείο Εργασίας και τον e-ΕΦΚΑ υπολογίζουν ότι τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν περαιτέρω οι αιτήσεις συνταξιοδότησης, αφού κάθε χρόνο μετά τον Αύγουστο υποβάλλουν αιτήσεις οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια σύνταξη έφτασαν τις 163.000 στα τέλη Μαΐου, από τις οποίες οι 147.000 είναι ληξιπρόθεσμες (πάνω από 90 ημέρες). Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, εκκρεμούν 101.000 αιτήσεις. Για το πρώτο ζήτημα οι ειδικοί κάνουν λόγο για «τρύπα» 700 εκατ. ευρώ και οι εκκρεμείς αιτήσεις επικουρικής μαζί με τα αναδρομικά τους κοστολογούνται στα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM