Λονδίνο: Κλείνει το κατάστημα της Folli Follie στην Όξφορντ Στριτ

Λονδίνο: Κλείνει το κατάστημα της Folli Follie στην Όξφορντ Στριτ Facebook Twitter
0

Τίτλοι τέλους πέφτουν στο κατάστημα της Folli Follie στο Λονδίνο στο Νο. 493 της Όξφορντ Στριτ. 

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που ελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου, το κατάστημα που βρίσκεται στην Όξφορντ Στριτ προχωρά σε κλείσιμο. Συγκεκριμένα, αφίσες στις βιτρίνες του καταστήματος ενημερώνουν τους καταναλωτές για εκπτώσεις της τάξης του 60% και για το κλείσιμο του καταστήματος. 

Τα προβλήματα για την εταιρεία είχαν ξεκινήσει το 2018 για την εταιρεία, όταν ένα αμερικανικό Fund κατηγόρησε την Folli Follie για ψευδή επίσημα στοιχεία σε ό,τι αφορά τον τζίρο και τα σημεία πώλησης της εταιρείας παγκοσμίως. Αποτέλεσμα ήταν η άμεση κατάρρευση της μετοχής της και ο έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές. 

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, σύμφωνα με την ογκωδέστατη δικογραφία, στελέχη της εταιρείας έκαναν συστηματικά αποστολές πλαστών εμβασμάτων ύψους εκατομμυρίων ευρώ από ανύπαρκτους τραπεζικούς λογαριασμούς, για την εικονική διόγκωση του τζίρου της FF. H φερόμενη επιχειρηματική απάτη συνοδεύτηκε και διογκώθηκε με τη συστηματική αποστολή πλαστών εμβασμάτων, για τα οποία τα στελέχη της εταιρείας διάλεγαν στην τύχη ψεύτικα ονόματα.

Με την ανακύκλωση πλασματικού χρήματος, οι ύποπτοι φέρονται να διόγκωναν τους τζίρους της εταιρείας, εμφανίζοντας ταμειακά αποθέματα 255,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχαν μόλις 500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Νοεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατάθεσε τροπολογία στη βουλή που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην καθαίρεση του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie. Όπως είπε επί λέξει ο υπουργός, η τροπολογία παρέχει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ένα νέο θεσμικό εργαλείο που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις «διαστρέβλωσης και εμπαιγμού του θεσμικού πλαισίου όπως στην περίπτωση της Folli Follie».

Λονδίνο: Κλείνει το κατάστημα της Folli Follie στην Όξφορντ Στριτ Facebook Twitter
Λονδίνο: Κλείνει το κατάστημα της Folli Follie στην Όξφορντ Στριτ Facebook Twitter

Σημειώνεται ότι σε έκτακτες περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας εταιρειών που είναι εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο, όπως συμβαίνει στην Folli Follie, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς θα έχει την δύναμη να ζητά σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Μία μέρα πριν και μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η Folli Follie έκανε γνωστή την καταρχήν συμφωνία με ομάδα πιστώτων που κατέχουν το 41,2% του χρέους της, τόσο για την αναδιάρθρωση των δανείων της, όσο και για το μετασχηματισμό της εταιρείας που θα σπάσει σε δύο κομμάτια.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM