Τσακαλώτος: Θα βγούμε στις αγορές σε τρεις-τέσσερις μήνες

Τσακαλώτος: Θα βγούμε στις αγορές σε τρεις-τέσσερις μήνες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια ο προϋπολογισμός είναι επεκτατικός και μειώνει τη λιτότητα», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δημόσια ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσαλλονίκη.

«Τα 750 εκατ. που ανακοίνωσε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ έγιναν 910 εκατ ευρώ, με την έγκριση των θεσμών. Δεν κάνουμε θαύματα, αλλά έχουμε δημοσιονομικό χώρο 3,5 δισ ευρώ και μπορούμε να μειώνουμε τη λιτότητα κάθε χρόνο τουλάχιστον μέχρι το 2022», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, αναφερόμενος σε μελλοντική έξοδο της χώρας στις αγοράς σχολίασε: «Λένε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Ας έρθουν σε 2-3-4 μήνες να μου το πουν ξανά αυτό».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της ΝΔ, έκανε λόγο για παροχολογία: «Ο Χουλιαράκης, που λέει τις λιγότερες υπερβολές από όλους μας στην κυβέρνηση, κοστολογησε το πρόγραμμα του Μητσοτάκη στα 6 δισ. ευρώ. Ποια είναι η παροχολογία; Τα 6 δισ. του Μητσοτάκη ή τα δικά μας 910 εκατ. ευρώ;», επεσήμανε.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM