Μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου (με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 3.000 ευρώ, ετοιμάζει η εφορία, σύμφωνα με το σημερινό κύριο θέμα του Έθνους. Άμεσα ξεκινούν πλειστηριασμοί για μεγαλοοφειλέτες και αφορούν περίπου 260 ακίνητα που έχουν ήδη κατασχεθεί στην Αττική, αλλά και εκατοντάδες άλλα τα οποία διαθέτουν σε τουριστικές περιοχές και νησιά του Αιγαίου.

 

Στο στόχαστρο των κατασχέσεων και πλειστηριασμών έχουν μπει όμως και πάνω από 78.000 οφειλέτες, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, εκμισθωτές ακινήτων και καταθέτες, όπως προκύπτει από τους καταλόγους που συνέταξαν οι 13 μεγαλύτερες ΔΟΥ της Αττικής.

 

Με κατασχέσεις απειλεί το δημόσιο και όσους έχουν οφειλές πάνω από 300 ευρώ στην εφορία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα αποσταλούν στα λογιστήρια των επιχειρήσεων και στους οργανισμούς ασφάλισης μαζικές διαταγές πληρωμών με τις οποίες θα ζητείται να παρακρατηθούν από αποδοχές και συντάξεις τα ποσά των οφειλών από κάθε είδους  φόρους, τέλη, εισφορές, ακόμη και από κλήσεις της τροχαίας.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr