Χάκερς διέρρευσαν σενάρια του « Game of Thrones» και ζητούν λύτρα εκατομμυρίων από το HBO

Χάκερς διέρρευσαν σενάρια του « Game of Thrones» και ζητούν λύτρα εκατομμυρίων από το HBO Facebook Twitter
0

Ομάδα χάκερς που υπογράφει ως «Mr. Smith» διέρρευσε ένα νέο cache δεδομένων στο διαδίκτυο με αρχεία του HBO, ζητώντας από το αμερικανικό δίκτυο να πληρώσει λύτρα αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων (σ.σ. το ακριβές ποσό δεν έχει διαρρεύσει) για να μην προχωρήσει σε νέες διαρροές.

Τα υποκλαπέντα αυτά δεδομένα φαίνεται πως περιέχουν τα σενάρια πέντε επεισοδίων του «Game of Thrones», συμπεριλαμβανομένων του επερχόμενου 5ου επεισοδίου, καθώς επίσης και emails ενός μήνα από το λογαριασμό της Leslie Cohen, αντιπροέδρου του τμήματος του ΗΒΟ ασχολείται με τον προγραμματισμό των επερχόμενων ταινιών.

Υπάρχουν, επίσης, εσωτερικά και δικαστικά έγγραφα αλλά και προσφορές εργασίας σε κορυφαία στελέχη.

Την περασμένη εβδομάδα, το HBO επιβεβαίωσε την παραβίαση των υπολογιστών της, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες και χωρίς να διευκρινίσει κατά πόσο έχουν επίσης υποκλαπεί προσωπικά δεδομένα πελατών ή εργαζομένων της.

Μετά το σημείωμα για λύτρα η εταιρία επέμεινε ότι συνεχίζει να ερευνά το περιστατικό και επανέλαβε την προηγούμενη εκτίμησή της με βάση την οποία θεωρεί ότι δεν έχει παραβιαστεί ολόκληρο το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επομένως δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM