Στον καθαρισμό των υπαίθριων γλυπτών στο κέντρο της πόλης προχωρά ο Δήμος Αθηναίων, καθώς η δημοτική αρχή, προγραμματίζει ειδικό διαγωνισμό αποκατάστασής τους.

 

Ήδη το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών προχώρησε στην έγκριση των ειδικών τεχνικών όρων του διαγωνισμού για την αποκατάσταση σε 188 ανδριάντες, προτομές, ολόσωμα, στήλες και ελεύθερες συνθέσεις που αποτελούν ιδιοκτησία του Δήμου.

 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 771.210 ευρώ με ΦΠΑ και σύμφωνα με το έγγραφο που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια», τα έργα «αποτελούν τεκμήρια της ιστορίας της πόλης και συνθέτουν ένα υπαίθριο Μουσείο της νεότερης γλυπτικής τέχνης, καθώς είναι έργα μεγάλων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα και τα οποία έχουν καταπονηθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, από συνεχείς βανδαλισμούς και από την ατμοσφαιρική ρύπανση, με αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές και αλλοίωση της εικόνας τους». 

 

Όπως αναφέρεται επίσης, «η αποκατάσταση των γλυπτών έργων τέχνης θα εξασφαλίσει τη διάσωσή τους, θα αντιμετωπίσει οριστικά τα όποια προβλήματα έχουν σωρευτεί τα τελευταία χρόνια και θα αναδείξει το μοναδικό ιστορικό χαρακτήρα της πόλης και ιδιαίτερα της κεντρικής της περιοχής».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr