The Crown: Η τηλεοπτική Μάργκαρετ Θάτσερ, Τζίλιαν Άντερσον αποκαλύπτεται

The Crown: Η τηλεοπτική Μάργκαρετ Θάτσερ, Τζίλιαν Άντερσον αποκαλύπτεται Facebook Twitter
The Crown: Η τηλεοπτική Μάργκαρετ Θάτσερ, Τζίλιαν Άντερσον αποκαλύπτει τα μυστικά της (Des Willie/Netflix)
0

Tο να υποδύεσαι διάσημους ανθρώπους έχει μυριάδες προκλήσεις λέει η Τζίλιαν Άντερσον. Αλλά το δυσκολότερο που έχει κάνει στην καριέρα της είναι να υποδυθεί τη Σιδηρά Κυρία, Μάργαρετ Θάτσερ στη νέα σεζόν του «The Crown».

Και αυτό γιατί δεν χρησιμοποίησε κανένα τέχνασμα. Κανένα εφέ.

Η Θάτσερ μπαίνει στην τηλεοπτική σειρά του Netflix, The Crown. Η 4η σεζόν ξεκινά την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, οπότε και η ηγέτιδα του πολωτικού Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας θα βρεθεί στο απόγειό της τηλεοπτικής τουλάχιστον καριέρας της μέσα από την ερμηνεία της Άντερσον.

Η ίδια η ηθοποιός είπε ότι δεν χρησιμοποίησε προσθετικά, ούτε καν δόντια, αλλά βασίστηκε στη γλώσσα του σώματος και τις φωνητικές ιδιομορφίες της Θάτσερ για να συλλάβει και να αποτυπώσει την Βρετανίδα πρωθυπουργό.

«Έπρεπε να κρατάω το στόμα μου με τον σωστό τρόπο. Τότε είχε πολύ συγκεκριμένο τρόπο στο πως κινούσε το κεφάλι της και το έκλινε προς τα εμπρός. Αρχίζεις να βάζεις αυτά τα πράγματα μαζί, σαν παζλ, και κάποια στιγμή καταλήγεις στο βασίλειο της Μάργκαρετ Θάτσερ», είπε η Άντερσον.

Η Θάτσερ ήταν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας και η 11χρονη θητεία της ήταν η μεγαλύτερη του 20ού αιώνα. Πέθανε σε ηλικία 87 ετών το 2013.

Η νέα σεζόν του «The Crown», που κυκλοφορεί στο Netflix την Κυριακή, καλύπτει την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Βόρεια Ιρλανδία και τον πόλεμο των Falklands. Θα απεικονίσει επίσης τον δυστυχισμένο γάμο του Πρίγκιπα Τσαρλς και της Πριγκίπισσας Ντιάνα, όπου υποδύεται η Έμμα Κόριν.


Η Άντερσον δε, είπε ότι την πρώτη φορά που συνάντησε την Κόριν στο πλατό και φορούσαν και οι δύο το μέικ απ και τα ρούχα των ηρώων τους, «ήταν σαν για μια στιγμή να ήταν μέσα στο Μουσείο της Μαντάμ Τισό».

«Πολλοί άνθρωποι την υποδύθηκαν οπότε αυτό είναι πάντα λίγο τρομακτικό», είπε, αναφερόμενη στην εμβληματική ερμηνεία της Μέριλ Στριπ, που απέσπασε και δικαιωματικά το Όσκαρ Α' γυναικείου Ρόλου το 2012 για τη «Σιδηρά Κυρία».

«Επίσης, υπήρξε ξεχωριστή προσωπικότητα και οι άνθρωποι έχουν πολύ ισχυρές και συγκεκριμένες απόψεις για εκείνη. Υπάρχει τόσος πλούτος στον χαρακτήρα και την ιστορία», είπε η Άντερσον.

Με πληροφορίες του Reuters

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.