Πέθανε η Νταϊάνα Ριγκ, ηθοποιός των The Avengers και του Game of Thrones

Πέθανε η Νταϊάνα Ριγκ, ηθοποιός των The Avengers και του Game of Thrones Facebook Twitter
To 2019 κατά την παραλαβή του Variety Icon Award στις Κάννες (ΕΡΑ)
0

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών η Ντέιμ Νταϊάνα Ριγκ, ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, διάσημη για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά The Avengers και τη συμμετοχή της στο Game of Thrones

«Πέθανε ήσυχα νωρίς το πρωί. Ήταν σπίτι με την οικογένειά της η οποία ζητάει τον σεβασμό στην ιδιωτικότητά της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε ο εκπρόσωπός της. Η ηθοποιός είχε γίνει γνωστή και για τον ρόλο της Τρέισι, της μόνης συζύγου του Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Στην Υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος», του 1969. Εμφανίστηκε επίσης στο Victoria του ITV.

H Νταϊάνα Ριγκ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλείς όταν ενσάρκωσε κατά τη δεκαετία του 1960, την Έμμα Πιλ, στη σειρά The Avengers. Παράλληλα είχε εκτενή καριέρα στο θέατρο, ενώ υποδύθηκε τη Μήδεια, σε σκηνές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, ρόλος που της χάρισε βραβείο Tony το 1994.

Μιλώντας για τους The Avngers, σε συνέντευξη του 2019 στον Guardian, ανέφερε πως είχε σοκαριστεί από το γεγονός ότι έγινε σύμβολο του σεξ μέσα σε μία νύχτα, προσθέτοντας ότι «δεν ήξερε πώς να το χειριστεί» και ότι κράτησε τα γράμματα που της έστελναν φαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου της καθώς δεν ήξερε πώς να απαντήσει αλλά πίστευε ότι ήταν αγενές να τα πετάξει. Στη συνέχεια, η μητέρα της, που έγινε γραμματέας της απάντησε στους πλέον ακατάλληλους γράφοντας: «Η κόρη μου είναι πολύ μεγάλη για εσάς. Πηγαίνετε να κάνετε ένα κρύο ντους!»

Πέθανε η Νταϊάνα Ριγκ, ηθοποιός των The Avengers και του Game of Thrones Facebook Twitter
Μέσα δεκαετίας του 1960 με τον Πάτρικ ΜακΝι, συμπρωταγωνιστή της στους The Avengers (ΕΡΑ)

Κατά τα τελευταία χρόνια της καριέρας της ενσάρκωσε την Ολένα Ταϊρέλ στο Game of Thrones παρότι το 2019 παραδέχθηκε πως ποτέ δεν την παρακολούθησε. Ωστόσο είχε μιλήσει με θετικά λόγια για τον ρόλο. «Μου αρέσει να παίζω κακούς χαρακτήρες. Έχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από τους καλούς», είχε πει. 

«Υπάρχουν μερικοί ηθοποιοί που δεν τους αρέσει να παίζουν τους κακούς, τους αρέσει να αρέσουν. Μου αρέσει να μην αρέσω. Η Ολένα είχε τις καλύτερες ατάκες». 

 

Το 1990 είχε κερδίσει τηλεοπτικό βραβείο BAFTA για τον ρόλο της στη σειρά Mother Love που είχε προβληθεί από το BBC1. Ειδικό βραβείο BAFTA είχε κερδίσει και το 2000, για τους The Avengers, το οποίο μοιράστηκε με άλλους ηθοποιούς της σειράς. Υπήρξε υποψήφια για εννέα Βραβεία Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης. 

Με πληροφορίες από BBC/Guardian

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.