Famelab: Γρήγορες και διασκεδαστικές επιστημονικές παρουσιάσεις από το British Council

Famelab: Γρήγορες και διασκεδαστικές επιστημονικές παρουσιάσεις από το British Council Facebook Twitter
FameLab
0

To Famelab είναι μια σειρά σύντομων παρουσιάσεων που προσεγγίζουν ένα επιστημονικό θέμα με τρόπο κατανοητό και διασκεδαστικό. Την Παρασκευή 10 Απριλίου στις 19.00 στη σελίδα του British Council Greece στο Facebook πέντε φιναλίστ του περσινού διαγωνισμού FameLab κάνουν ζωντανά τις παρουσιάσεις τους.

Στο πρώτο live συμμετέχουν ο Ερμής Ζαχαρόπουλος, η Βάσια Αλετρά, η Αντωνία Καραμολέγκου, ο Οδυσσέας Λομβαρδέας και η Ανδριάννα Θεοχάρη. Στη κριτική επιτροπή ο Κώστας Καρπούζης (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών - ΕΜΠ).

Τι είναι το Hall of Famelab 2020

Πέντε φιναλίστ του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού, επιστρέφουν στη σκηνή του Famelab για να κερδίσουν κοινό και κριτική επιτροπή με μια σειρά 3-λεπτες επιστημονικές παρουσιάσεις. Όπως συμβαίνει και στον ίδιο τον διαγωνισμό Famelab στόχος των ομιλητών είναι να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο κατανοητό στο ευρύ κοινό, διασκεδαστικό, αλλά και έγκυρο. Απέναντί τους θα έχουν μια κριτική επιτροπή που θα κρίνει το αποτέλεσμα, θα δώσει συστάσεις, ή θα επιδοκιμάσει το αποτέλεσμα.

Τι είναι ο Διεθνής Διαγωνισμός Famelab

Ο διαγωνισμός Famelab διοργανώνεται εδώ και 14 χρόνια στην Ελλάδα από το British Council, και έχει στόχο να ενθαρρύνει νέους επιστήμονες να μεταδώσουν το όραμά τους για την επιστήμη και την τεχνολογία του 21ου αιώνα.


Ξεκίνησε το 2005 από το Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να προσελκύσει νέους ανθρώπους με πάθος για την επιστήμη, οι οποίοι έχουν το ταλέντο να μεταδώσουν στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους. Ο διεθνής διαγωνισμός πραγματοποιείται τον Ιούνιο κάθε χρόνου στο Cheltenham με τη συμμετοχή των φιναλίστ των εθνικών διαγωνισμών περισσοτέρων από 30 χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 στις 19:00 στη σελίδα του British Council στο Facebook.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.