Η Ιταλίδα ηθοποιός Λουτσία Μποζέ πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών από πνευμονία η οποία κατά πληροφορίες προκλήθηκε από τον κορωνοϊό. Ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, σύμφωνα με τα νεότερα από τον διεθνή Τύπο.

 

Την είδηση του θανάτου της δημοσιοποίησε ο γιος της, τραγουδιστής και ηθοποιός Μιγκέλ Μποζέ. «Βρίσκεται ήδη στο καλύτερο μέρος που υπάρχει», έγραψε στο διαδίκτυο.

 

 

 

 

Η Μποζέ ζούσε στην Ισπανία εδώ και πολλά χρόνια και σύμφωνα με την Εl Mundo πέθανε από κορωνοϊό. Την ίδια όμως ώρα τα ιταλικά μμε μεταδίδουν πως πέθανε από πνευμονία και για την ώρα επικρατεί σύγχυση με τα αίτια θανάτου.

 

 

 

 

Η Μποζέ είχε πρωταγωνιστήσει σε έργα των Λουκίνο Βισκόντι και Μικελάντζελο Αντονιόνι ο οποίος της έδωσε μάλιστα και τον πρώτο μεγάλο ρόλο της στον κινηματογράφο. Στην δεκαετία του '50 επέλεξε να εγκαταλείψει προσωρινά τον κινηματογράφο και να παντρευτεί τον Ισπανό, γνωστό ταυρομάχο Λουίς Μιγκέλ Ντομινγκίν, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά.

 

 

 

Μετά το διαζύγιό της, επέστρεψε στο σινεμά και συνεργάσθηκε, μεταξύ των άλλων, με τους αδελφούς Ταγιάνι, τον Φεντερίκο Φελίνι, τον Φραντσέσκο Ρόζι και τον Φαρζάν Όζπετεκ.

 

 

H Λουτσία Μποζέ στο "Η κυρία χωρίς καμέλιες" (La signora senza camelie) του Μικελάντζελο Αντονιόνι (1953)
H Λουτσία Μποζέ στο "Η κυρία χωρίς καμέλιες" (La signora senza camelie) του Μικελάντζελο Αντονιόνι (1953)

 

Πέρυσι, η Λουτσία Μποζέ είχε παρουσιάσει την βιογραφία της στην Γιορτή του Κινηματογράφου της Ρώμης.