Ένα φωτογραφικό πορτρέτο του Stormzy εκτίθεται πλέον στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου με τον διευθυντή της να κάνει λόγο για «σύγχρονη παρέμβαση».

 

Στη φωτογραφία του Mark Mattock, που εκτίθεται από την Τρίτη, εμφανίζεται ο Stormzy να φοράει ένα στέμμα με τα γράμματα ΗΙΤΗ, από τις πρώτες λέξεις του νέου του δίσκου "Heavy Is the Head" που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Ο Stormzy κοιτάζει το αλεξίσφαιρο γιλέκο που σχεδίασε ο Banksy και φόρεσε φέτος κατά την εμφάνισή του στο φεστιβάλ Glastonbury.

 

Ο Stormzy ανέφερε πως είναι είναι τιμή του να βρίσκεται στην πινακοθήκη στην οποία εκτίθενται τόσα καταπληκτικά πορτρέτα εκείνων που πρωταγωνίστησαν στην ιστορία της Βρετανίας. Ο Nicholas Cullinan, διευθυντής της πινακοθήκης, χαιρέτησε την έκθεση του πορτρέτου ως μία σύγχρονη παρέμβαση μέσα στις αίθουσες με ιστορικά εκθέματα και εξέφρασε την ελπίδα να αγοραστεί το έργο για τη μόνιμη συλλογή της πινακοθήκης. Παράλληλα δήλωσε ότι ο Stormzy επηρεάζει σημαντικά τη βρετανική κουλτούρα σήμερα τόσο με τη μουσική του όσο και με τη δουλειά του με μειονοτικές ομάδες και νέους. Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επισκέπτες θα απολαύσουν την αντιπαράθεση του έργου με τους ιστορικές πίνακες επιδραστικών προσωπικοτήτων της βικτοριανής εποχής.

 

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που πορτρέτο του Stormzy εκτίθεται στην πινακοθήκη. Δύο φωτογραφίες της Olivia Rose αποκτήθηκαν από την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Η μία από αυτές είναι ένα πορτρέτο του Stormzy ενώ στην άλλη εμφανίζεται μαζί με τη μητέρα του, Abigail Owuo. 

 

Με πληροφορίες από Guardian