Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό μία χαλκογραφία του Σαλβαντόρ Νταλί αξίας 20.000 δολαρίων κλάπηκε από γκαλερί του Σαν Φρανσίσκο

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν εκπρόσωποι της γκαλερί η κλοπή έγινε «εν ριπή οφθαλμού». Το έργο, με τίτλο "Burning Giraffe" είχε ασφαλιστεί όπως και όλα τα άλλα έργα του διάσημου σουρεαλιστή ζωγράφου που έχουν συμπεριληφθεί στην έκθεση. Το έργο είχε δημιουργηθεί το 1966 ή το 1967. Η γκαλερί αναφέρει πως το έργο του Νταλί αποτελεί ένα από τα πλέον επιθυμητά της περιόδου. 

 

Σε πλάνα από κάμερες ασφαλείας, ο κλέφτης φαίνεται να βάζει τον πίνακα κάτω από την μασχάλη του και να βγαίνει στον δρόμο. Παρότι για έργα όπως αυτό υπάρχει συναγερμός, στην περίπτωση της χαλκογραφίας του Νταλί, παραδόξως, τα καλώδια ήταν αποσυνδεδεμένα. Δεν είναι σαφές αν τα καλώδια αποσυνδέθηκαν από τον δράστη και αν η αποσύνδεση έγινε κατά την κλοπή, ή σε προηγούμενη επίσκεψή του.

 

Η γκαλερί ωστόσο εκτιμά πως δεν πρόκειται για έναν πίνακα που κάποιος θα πουλούσε στο eBay. Η χαλκογραφία έχει κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα και η γκαλερί γνωρίζει τον αύξοντα αριθμό της.

 

 

 

Ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός KRON4 αναφέρει πως δεν είναι η πρώτη κλοπή έργου που σημειώνεται στη συγκεκριμένη γκαλερί καθώς πριν λίγες εβδομάδες ένα άγαλμα κλάπηκε από τους χώρους της. 

 

Με πληροφορίες από artnews.com/abc7news.com