Ένας άγνωστος σχετικά πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ θα βγει στο σφυρί τον Νοέμβριο, στη Νέα Υόρκη, σε δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος δημοπρασιών Christie's

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το έργο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ, που έχει τίτλο «Sur la Terrasse» και δημιουργήθηκε το 1971, αναμένεται να πωληθεί για περίπου 24 ή 25 εκατομμύρια δολάρια. Στον φυσικών διαστάσεων πίνακα απεικονίζεται ο Peter Schlesinger, εραστής του Χόκνεϊ, λίγο πριν χωρίσουν, να κοιτάει από μία περιοχή με πυκνή βλάστηση από μία ταράτσα στο Μαρακές του Μαρόκου. 

 

 

 

Το έργο αποκτήθηκε από συλλέκτη το 1973 και έκτοτε δεν έχει εκτεθεί δημόσια. Πριν καταλήξει, κατά πάσα πιθανότητα ξανά σε ιδιώτη, ο οίκος δημοπρασιών Christie's δίνει στο κοινό την ευκαιρία να θαυμάσει το έργο από κοντά. Έτσι, ο πίνακας θα εκτεθεί για περίπου έναν μήνα στο Λος Άντζελες, τόπο κατοικίας του δημιουργού του. Η έκθεση ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου και τελειώνει στις 13 Νοεμβρίου. 

 

Σύμφωνα με την Ana Maria Celis, επικεφαλής της δημοπρασίας, ο πίνακας σηματοδοτεί μία στροφή στην καλλιτεχνική αλλά και στην προσωπική πορεία του Χόκνεϊ. Μεταξύ άλλων η ίδια εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι ο Christie's εκθέτει το έργο στο κενό μετά από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες σε ιδιωτική συλλογή. 

 

Τον Νοέμβριο, ο πίνακας «Το πορτρέτο ενός καλλιτέχνη» (Pool with Two Figures) του Ντέιβιντ Χόκνεϊ πουλήθηκε για 90,3 εκατ. δολάρια. Το ποσό των 90,3 εκατ. δολαρίων αποτέλεσε τιμή ρεκόρ των για έργο εν ζωή καλλιτέχνη. Μόλις έξι μήνες μετά, το «Rabbit» του Jeff Koons έσπασε το ρεκόρ καθώς πουλήθηκε για 91,1 εκατομμύρια δολάρια. 

 

Με πληροφορίες από artnews.com