Μια ηχητική περιπλάνηση στη Θεσσαλονίκη μέσα από τη καλλιτεχνική δράση «Soundscapes Compositions» ετοίμασε η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, προσκαλώντας οκτώ συνθέτες από όλη την Ευρώπη να δημιουργήσουν σύντομες συνθέσεις με έμπνευση οκτώ σημεία της πόλης.

 

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσες τα ακουστικά σου και να κατεβάσεις την δωρεάν εφαρμογή “My City, My Sounds”.

 

Ο Λευκός Πύργος, η Πλατεία Ναβαρίνου, η Αψίδα του Γαλέριου, η Παναγία Αχειροποίητος, η Αγία Σοφία, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης γίνονται σταθμοί σε μία περιπλάνηση σαν υπαίθρια συναυλία που «παίζει» στα ακουστικά σου.

 

Το «Soundscapes Compositions» είναι μια καλλιτεχνική δράση η οποία αποσκοπεί να φέρει το κοινό -ελληνικό και διεθνές- σε επαφή με τη σύγχρονη μουσική δημιουργώντας νέα σημαινόμενα μέσα σε μία πόλη που συνεχίζει να δημιουργεί ιστορίες, ήχους και περιπάτους.

 

Ο Λευκός Πύργος, η Πλατεία Ναβαρίνου, η Αψίδα του Γαλέριου, η Παναγία Αχειροποίητος, η Αγία Σοφία, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης γίνονται σταθμοί σε μία μουσική περιπλάνηση.
Ο Λευκός Πύργος, η Πλατεία Ναβαρίνου, η Αψίδα του Γαλέριου, η Παναγία Αχειροποίητος, η Αγία Σοφία, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης γίνονται σταθμοί σε μία μουσική περιπλάνηση.

 

Οκτώ συνθέτες από όλη την Ευρώπη επιλέχθηκαν να δημιουργήσουν σύντομες συνθέσεις και στη συνέχεια οι συνθέσεις αυτές ηχογραφήθηκαν από τους dissonART, ένα σύνολο που ιδρύθηκε και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με τη διάδοση της μουσικής πρωτοπορίας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 

 Στις 16 Οκτωβρίου 2019, το μουσικό σύνολο dissonART θα παίξει σε ζωντανή εκτέλεση τις 8 συνθέσεις εμπνευσμένες από τα οκτώ σημεία ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα συστήσει στο κοινό τον ηχητικό περίπατο, ο οποίος θα παραμείνει εφεξής προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής “My City, My Sounds”.

 

Η συναυλία των dissonArt εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των 54ων Δημητρίων και αποτελεί μια συνεργασία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με το Δήμο Θεσσαλονίκης. 

 

Info 

H εφαρμογή “My City, My Sounds” είναι διαθέσιμη στο App Store.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία της 16ης Οκτωβρίου εδώ.