Μια μουσική παράσταση του συνόλου Τέτττιξ, βασισμένη σε αφρικανικούς ρυθμούς, στο ιαπωνικό θέατρο, στις ζυγιές της Μακεδονίας, στη μουσική του Περού, στο πανκ και στο μέταλ, έρχεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στις 18-19 Οκτωβρίου.

 

Η παράσταση «Κρράμα» περιλαμβάνει μουσική των: Σταμάτη Πασόπουλου, Μπέατ Φούρερ, Ντμίτρι Κουρλιάντσκι, Ιάννη Ξενάκη και Οφίρ Κλέμπερερ – μαζί και μια διασκευή του «Battery» των Metallica από τον Νίκο Γαλενιανό, μετάφεροντας τους ακροατές πέρα απ' τη συμβατική περιγραφή της σύγχρονης κλασικής μουσικής.

 

Στην πολυσυλλεκτική αυτή παράσταση ο Σταμάτης Πασόπουλος, εκκινώντας από τις εκστατικές ζυγιές της Μακεδονίας, φτιάχνει έναν νέο τύπο «ζεύξης» του διδύμου ζουρνάς/νταούλι. Ο Μπέατ Φούρερ δένει τον ήχο του φλάουτου και του κοντραμπάσου σε ένα όργανο, εμπνεόμενος από τον αυλό του Πανός της περουβιανής μουσικής, ενώ στο έργο του Ντμίτρι Κουρλιάντσκι η μουσική γεννιέται από δυσδιάκριτους ήχους, χτύπους και τριγμούς.

 

Ο Ιάννης Ξενάκης μελοποιεί τη σκηνή της Κασσάνδρας από τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου, με τον βαρύτονο να ερμηνεύει τους ρόλους του Χορού και της Κασσάνδρας συγχρόνως, σε έναν σχιζοφρενικό διάλογο. Ο Νίκος Γαλενιανός διασκευάζει για τους Τέτττιξ το "Battery" των Metallica και, τέλος, η εισβολή του πανκ μέσα από το έργο του Οφίρ Κλέμπερερ κατεδαφίζει κάθε σοβαροφάνεια.


Η παράσταση «Κρράμα» περιλαμβάνει τα εξής έργα: Σταμάτης Πασόπουλος, "Havasí" (2017) / Beat Furrer, "Ira-Arca" (2012) / Dmitri Kourliandski, "Inside the Movement" (2004) / Ιάννης Ξενάκης, «Κασσάνδρα» (1987) / Νίκος Γαλενιανός, διασκευή του "Battery" των Metallica, για τους Τέτττιξ (2019) / Ofir Klemperer, "A Love Song" (2007).


Οι Τέτττιξ είναι οι: Ana Chifu (φλάουτο), Ειρήνη Αμανατιάδου (κλαρινέτο), Ρέα Πικίου (φαγκότο), Guido de Flaviis (σαξόφωνο), Σίσσυ Μακροπούλου (άρπα), Κατερίνα Κωνσταντούρου (πιάνο), Mislav Režić (κιθάρα), Σταμάτης Πασόπουλος (ακορντεόν), Παναγιώτης Ζιάβρας (κρουστά), Χάρης Παζαρούλας (κοντραμπάσο), Μιχάλης Παρασκάκης (συνθέτης, φωνή, ακορντεόν), Νίκος Ιωακείμ (συνθέτης), Νίκος Γαλενιανός (συνθέτης) / Συμμετοχή στο "A Love Song" Ofir Klemperer (φωνή) και στο "Havasí" Παναγιώτης Κολιαβασίλης (κρουστά).

 

Συντελεστές

Καλλιτεχνική διεύθυνση/προγραμματισμός: Μιχάλης Παρασκάκης, Νίκος Ιωακείμ, Νίκος Γαλενιανός
Σχεδιασμός/εκτέλεση παραγωγής: Μιχάλης Παρασκάκης, Νίκος Ιωακείμ
Σκηνοθετική επιμέλεια: Αναστασία Χίντζογλου
Βίντεο: Αναστασία Χίντζογλου, Όλγα Σφέτσα
Φωτισμοί: Ελένη Χούμου
Σκηνικά: Όλγα Σφέτσα
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

 

Info
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
18-19 Οκτωβρίου 2019
Μικρή Σκηνή | 21:00

Εισιτήρια
Κανονικό: 7, 10 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 8 €
Κάτοικος Γειτονιάς, Παρέα 10+ άτομα: 7 €
Ανεργίας, ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεΑ: 5 €
Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]