Οι Tindersticks ανακοίνωσαν συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Οι Tindersticks ανακοίνωσαν συναυλία στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φωτο: Christophe Agou
0

Μετά την πρόσφατη εμφάνισή τους στο Ηρώδειο, οι Tindersticks επιστρέφουν στην Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου θα παίξουν ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής. 


Το συγκρότημα ετοιμάζει αυτή την περίοδο το 11ο άλμπουμ του με τίτλο «No treasure but hope» που θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου.


Από την πρώτη συναυλία των Tindersticks στη χώρα μας, ένα χειμωνιάτικο βράδυ του Δεκεμβρίου του 1995 στο ιστορικό «Ρόδον» έως την επόμενη, ένα secret gig που έδωσαν τον Ιουνίου του 1996 στο Θησείο και έως τη φετινή, τελευταία εμφάνισή τους στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού τον Ιούλιο, οι Tindersticks μετρούν 16 συναυλίες στη χώρα μας.


Δημιουργήθηκαν από τον Stuart Ashton Staples στο Nottingham, το 1992 και από το πρώτο τους άλμπουμ ανανέωσαν τον ήχο της βρετανικής μουσικής σκηνής. Η μπάντα χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα στοιχεία που την κάνουν μοναδική και απόλυτα αναγνωρίσιμη: τη βαρύτονη, τραχιά βελούδινη, φωνή του Stuart A. Staples, τις ενορχηστρώσεις με βάση τα έγχορδα, τα πνευστά και τα πλήκτρα, τις πανέμορφες μελαγχολικές μελωδίες, τους ερωτικά γοητευτικούς στίχους.


Έχουν γράψει 8 soundtracks κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Η σπουδαία και αντισυμβατική Γαλλίδα σκηνοθέτης, Claire Dennis θεωρεί τη μουσική τους αναπόσπαστο στοιχείο των ταινιών της. Έχουν υπογράψει τη μουσική για τις ταινίες της, Nénette et Boni (1996), Trouble Every Day (2001), Vendredi Soir (2002), L'Intrus (Ο Παρείσακτος, 2004), 35 Rhums (2008), White Material (Λευκή Υπεροχή, 2009), και Les Salauds (Τα Καθάρματα, 2013).


Έχουν συνεργαστεί με πολυμελείς κλασικές ορχήστρες αλλά και γνωστούς καλλιτέχνες (Lhasa de Sela, Mary Margaret O'Hara, Isabella Rossellini, Carla Torgerson). Η μουσική τους έχει χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως σε art installations, fashion shows, χορευτικά και θεατρικά projects. Το 2014 δημιούργησαν ορχηστρικά ηχοτοπία που ακολουθούν τον επισκέπτη στη περιήγησή του στο In Flanders Fields Museum του Βελγίου, σχετικά με τη μάχη της Ypres στον A' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Info
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 11:00
Οι τιμές εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:
ΖΩΝΗ VIP: 50 ευρώ
ΖΩΝΗ Α: 40 ευρώ
ΖΩΝΗ Β: 35 ευρώ
ΖΩΝΗ Γ: 30 ευρώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.