Πέθανε ο Richard Williams, ο βραβευμένος με Όσκαρ animator που εργάστηκε στην ταινία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ».

 

Ο Williams, ο οποίος γεννήθηκε στο Τορόντο, αλλά μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο στη δεκαετία του 1950, κέρδισε δύο Όσκαρ και ένα Bafta για το έργο του ως σκηνοθέτης animation στην ταινία του 1988.  Ο Williams είχε επίσης εργαστεί σε δύο από τις ταινίες Pink Panther και το Casino Royale.

 

Ο Williams πέθανε στο σπίτι του στο Μπρίστολ την Παρασκευή, σε ηλικία 86 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

 

 


Το φιλμ «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ», έγινε τεράστια επιτυχία συνδυάζοντας έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι και οι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων συνυπάρχουν.

 

Ο Williams, ο οποίος προσλήφθηκε για να επιβλέπει σκηνοθετικά τους ρόλους κινούμενων σχεδίων, βοήθησε να δημιουργηθούν οι ήρωες Roger Rabbit και η θρυλική Jessica η σύζυγός του, και κέρδισε δύο Όσκαρ για την ταινία,  το βραβείο της ειδικής κατηγορίας της Ακαδημίας και των ειδικών εφέ.

 

Η κόρη του, δήλωσε ότι ο πατέρας της έπασχε από καρκίνο και πως «ήταν πραγματικά μια έμπνευση για όλους όσους τον συνάντησαν».

 

Ο Williams, ήταν επίσης ηθοποιός και συγγραφέας και είχε δηλώσει πως η ταινία που τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με το χώρο ήταν η Χιονάτη της Disney, την οποία είδε σε ηλικία πέντε ετών.