Το δεύτερο Φεστιβάλ που φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail, διοργανώνεται στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου.


Μπορείς να φανταστείς τα καλύτερα ελληνικά κοκτέιλ μπαρ να φτιάχνουν συναρπαστικά κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα; Θα περνούσε ποτέ από το μυαλό σου ότι σε μια Αθήνα που γίνεται ολοένα και πιο γνωστή για τη δυναμική μπαρ σκηνή της, τα cocktail με ελληνικό twist θα είχαν πρωταγωνιστική θέση; Και τελικά πόσο καλά γνωρίζεις τις εξαιρετικές εγχώριες παραγωγές αποσταγμάτων, λικέρ, αναψυκτικών και κρασιού;


Μη χάσεις το 2ο Aegean Cocktails & Spirits Festival, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Φάρου στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, 14.00-22.00.


Σε μία περίοδο που το localisation αποτελεί παγκόσμια τάση τόσο στην γαστρονομία όσο και στο bartending, τα ελληνικά αποστάγματα παίρνουν την θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη με έναν τρόπο διαφορετικό.

 

Σε μία περίοδο που το localisation αποτελεί παγκόσμια τάση τόσο στην γαστρονομία όσο και στο bartending, τα ελληνικά αποστάγματα παίρονυν την θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη με έναν τρόπο διαφορετικό.
Σε μία περίοδο που το localisation αποτελεί παγκόσμια τάση τόσο στην γαστρονομία όσο και στο bartending, τα ελληνικά αποστάγματα παίρονυν την θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη με έναν τρόπο διαφορετικό.

 

Γιατί να πάμε στο Φεστιβάλ;

• Για μία ολόκληρη ημέρα (14.00-22.00), κορυφαίοι παραγωγοί και bartenders από όλη την Ελλάδα, θα σερβίρουν cocktails με ελληνικό twist σε πάνω από δέκα διαφορετικά bar.


• Θα δοκιμάσουμε κάθε ένα από τα προϊόντα και μόνα τους, και θα μιλήσουμε με εξειδικευμένους bartender για τη χρήση τους μέσα σε cocktails, καθώς και για τα στάδια παραγωγής τους.

 

• Tα καλύτερα cocktail bars της Αθήνας θα παρουσιάζουν τα δικά τους Aegean cocktails στη διάρκεια του φεστιβάλ, στα μπαρ των παραγωγών.

 

• Θα φτιάξουμε τα δικά μας cocktails στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του "fun cocktail making", όπου ακολουθώντας τις οδηγίες των επαγγελματιών, θα δημιουργήσουμε step by step τα δικά μας Aegean Cocktails.

 

• Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το «Stories By The Storytellers», παρουσιάσεις από κορυφαίους bartenders που διηγούνται ιστορίες εμπνευσμένες από την ιστορία, την κληρονομιά, την τοπικότητα, την τεχνοχνωσία των ελληνικών προϊόντων και αποσταγμάτων. Θα υπάρχουν και άλλα σεμινάρια.

 

Παράλληλα events

Στο πλαίσιο του 2ου Aegean Cocktails & Spirits, και ξεκινώντας από τις 5 Ιουνίου, κορυφαία cocktail bars από όλη την Ελλάδα, θα δημιουργήσουν δικές τους συνταγές με τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και θα τα σερβίρουν σε προνομιακή τιμή.


Έτσι για 5 ημέρες, θα διαθέτουν ένα ξεχωριστό Aegean Cocktails & Spirits κατάλογο cocktail μέσα από τον οποίο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα cocktail τους με ελληνικό twist σε χαμηλότερη τιμή! (η λίστα θα ανακοινωθεί στα social media του Aegean Cocktails & Spirits και το Diffords Guide).

 

Info

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, 14:00-22:00

Φάρος, ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

Γενική είσοδος την ημέρα του φεστιβάλ: 10 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktail)

Προπώληση μέσω του viva.gr 

10 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktail)