Τα live του Σαββατοκύριακου 10-12/5

Τα live του Σαββατοκύριακου 10-12/5 Facebook Twitter
The KVB
0

The KVB

Οι KVB επιστρέφουν στην Αθήνα για μια ατμοσφαιρική βραδιά. Το ντουέτο των Nicholas Wood και Kat Day θα βρίσκεται στο Fuzz Live Music CluB για να παρουσιάσει τις shoegaze / dark wave / psych-rock μελωδίες του.


Με θαυμαστές τον Robert Smith των Cure, τον Anton Newcombe των Brian Jonestown Massacre και τον Geoff Barrow των Portishead / Beak, έχουν καταφέρει να μετουσιώσουν την αγάπη τους σε ονόματα όπως οι Joy Division, The Sound, Suicide, Death In Vegas, Cabaret Voltaire, Jesus and Mary Chain και My Bloody Valentine, σε έναν ολόδικό τους ήχο.
11/5, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), 20:00, εισ.: 16-22 ευρώ

The Last Drive

Τα live του Σαββατοκύριακου 10-12/5 Facebook Twitter
The Last Drive


Η σπουδαία αθηναϊκή rock μπάντα επιστρέφει στη σκηνή με ένα πολυαναμενόμενο live με περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.
10/5, Temple Athens, Ιάκχου 17, 21:00, εισ.: 10-12 ευρώ

Blend Mishkin & Roots Evolution: Skarra Mucci

Ο Blend Mishkin και οι Roots Evolution, επιστρέφουν δυναμικά στο Gagarin για να παρουσιάσουν το ''Wildfire", το νέο τους album που θα κυκλοφορήσει από τη γαλλική Undisputed Records και συναντούν τον αγαπημένο του ελληνικού κοινού, τον ''πρόεδρο'' της dancehall, Skarra Mucci από την Τζαμάικα με τον Selector I-Nity σε ένα εκρηκτικό double bill show.
10/5, Gagarin 205,Λιοσίων 205, 21:00, εισ.: 10 ευρώ

Kareem Kalokoh, Dogpound

Ο Kareem Kalokoh των ΑTH Kids παρουσιάζει live το "Dogpound" μαζί με καλεσμένους έκπληξη.
10/5, Tres, Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής 3, 21:00, εισ.: 10-12 ευρώ

 

4LT

Τα live του Σαββατοκύριακου 10-12/5 Facebook Twitter
4LT

Οι 4LT. είναι μία alternative rock μπάντα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε το 2006. Το 2010 ηχογράφησαν το πρώτο τους EP με τίτλο "Mr Time" και τον Νοέμβριο του 2014. Η μπάντα έχει συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως το 2nd Los Almiros fest, 4th Rock Aid fest, 4th Music Highway fest, με παρουσία γεμάτη ενέργεια και συναίσθημα. Μαζί τους στη σκηνή οι rockers Minorfase.
10/5, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 5ευρώ

Dury Dava/ Johnny Labelle

Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, οι Dury Dava θα βρεθούν στπ Ρομάντσο το Σάββατο 11 Μαΐου για να παρουσιάσουν εκείνη την live ηχογράφηση που έγινε το 2018 στο μουχλιασμένο ημιυπόγειο και όπου πρώτο-συγκροτήθηκαν τα μέλη της μπάντας το 2015.

Ο δίσκος αυτός εκπροσωπεί αυτή την ένωση φέρνοντας στον κόσμο δέκα συνθέσεις συνολικής διάρκειας εβδομήντα λεπτών. Τη συναυλία θα ανοίξει ο Johnny Labelle και θα ακολουθήσει after party.
11/5, Bios. Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 21.30, εισ.: 3 ευρώ

The 3rd Man Element feat. David Lynch & Τάκης Πατερέλης

Τα live του Σαββατοκύριακου 10-12/5 Facebook Twitter

Το σχήμα αυτόματης σύνθεσης και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, The 3rd Man Element, επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ για να προχωρήσει σε μία μουσική σύμπραξη με άγνωστη κατάληξη.


Ο σταθερός πυρήνας του σχήματος αποτελείται από τον Χρήστο Αλεξόπουλο στο πιάνο και στα πλήκτρα (συνθέτης, ιδρυτής της Puzzlemusik) και τον Βασίλη Ποδαρά (aka Billy Pod, μέλος των Next Step και άλλων ακόμη σχημάτων) στα τύμπανα. Το τρίο συμπληρώνει ένας διαφορετικός μουσικός κάθε φορά, ο οποίος εισάγει το στοιχείο του «3rd Man» και καλείται να ανατρέψει δημιουργικά τις υπάρχουσες ισορροπίες, έτσι ώστε οι τρεις μουσικοί, ως σύνολο, να δημιουργήσουν κάτι νέο και απρόοπτο.


Ως αποτέλεσμα, τρεις ιδιαίτεροι μουσικοί συναντιούνται στη σκηνή για μία και μόνη φορά, και δοκιμάζονται στην αυτόματη σύνθεση και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό για μια μουσική σύμπραξη η οποία δεν επαναλαμβάνεται.


Στη συναυλία των The 3rd Man Element στο ΚΠΙΣΝ, το στοιχείο του «τρίτου μουσικού» θα αποδώσουν εναλλάξ οι David Lynch (τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο) και Τάκης Πατερέλης (τενόρο σαξόφωνο).
12/5, ΚΠΙΣΝ, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, 21:00, Ελεύθερη είσοδος

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.