Απεργία την Πρωτομαγιά

ΤV5 MONDE: αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών

ΤV5 MONDE: αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών Facebook Twitter
0

Ένα ταξίδι στην καρδιά του Φεστιβάλ των Καννών επιφυλάσσει από τις 14 έως τις 25 Μαΐου το TV5MONDE, με αποκλειστικές συνεντεύξεις σε απευθείας μετάδοση από την Κρουαζέτ, ματιές στα παρασκήνια του φεστιβάλ, αφιερώματα σε ινδάλματα του κινηματογράφου και βραβευμένες ταινίες των Καννών.

  

Κάποτε, Ένα Πεπρωμένο: Κατρίν Ντενέβ

Τρίτη 14 Μαΐου στις 19:40

Με υπότιτλους

ΤV5 MONDE: αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών Facebook Twitter

Είναι μία από τις πιο διάσημες παγκοσμίως ηθοποιούς αλλά και μία αινιγματική γυναίκα, που δίνει μεγάλη έμφαση στην ιδιωτικότητά της. Δείτε πίσω από το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει εν μέρει την ηθοποιό-αναφορά του γαλλικού κινηματογράφου και μούσα του Ζακ Ντεμί, του Φρανσουά Τριφό και του Αντρέ Τεσινέ, από την τραγική εξαφάνιση της αδελφής της μέχρι τα παρασκήνια των πιο εμβληματικών ταινιών της καριέρας της.

Έχει λάβει δύο βραβεία στις Κάννες: τον Τιμητικό Φοίνικα (2005) και το Βραβείο του 61ου Φεστιβάλ Καννών για το σύνολο της καριέρας της (2008).

Ένας Γάλλος ονόματι Γκαμπέν

Τρίτη 21 Μαΐου στις 00:00

Με υπότιτλους

 

ΤV5 MONDE: αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών Facebook Twitter

 

Ο Ζαν Γκαμπέν, ηθοποιός της εποχής του, ένας απλός αλλά και ξεχωριστός ήρωας, είναι ένας πραγματικός μύθος του γαλλικού κινηματογράφου. Αυτό το εκθειασμένο από τους κριτικούς ντοκιμαντέρ αφηγείται τα παιδικά του όνειρα, τις 95 ταινίες του, τα πιο αξέχαστα φιλιά και χαστούκια της φιλμογραφίας του, τον παλιοχαρακτήρα του αλλά και το χάρισμά του...

Βραβεύτηκε εις διπλούν με το βραβείο καλύτερης ερμηνείας σε δύο από τα τρία μεγαλύτερα παγκοσμίως φεστιβάλ κινηματογράφου: τη Mostra της Βενετίας και την Berlinale. 

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

 

Βαντίμ, ο mister cool

Τετάρτη 22 Μαΐου στις 22:00

Με υπότιτλους

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Νικλάους (Γαλλία, 2016)  

ΤV5 MONDE: αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών Facebook Twitter

Ανεγείροντας τον ηδονισμό σε αρετή, μετέτρεψε τη ζωή του σε γιορτή. Σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός, δημοσιογράφος, ποιητής, λάτρης του γυναικείου φύλου, ένας Πυγμαλίωνας για τις ηθοποιούς του και καινοτόμος για τον γαλλικό κινηματογράφο: ο Ροζέ Βαντίμ εξάντλησε όλες τις δυνατότητες. Επιστροφή σε έναν σκηνοθέτη που δημιούργησε το ίδιο του το πεπρωμένο.

Υπήρξε ο πρώτος σύζυγος της Μπριζίτ Μπαρντό την οποία ανύψωσε στο επίπεδο του απόλυτου sex-symbol χάρη στην ταινία «Και ο Θεός... έπλασε τη γυναίκα». Εκείνη θα είναι για χρόνια βασίλισσα του Φεστιβάλ των Καννών.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

 

Άννα Καρίνα, Θυμήσου

Τετάρτη 22 Μαΐου στις 23:00

Με υπότιτλους

Σκηνοθεσία: Ντενίς Μπερί (Γαλλία, 2017) 

ΤV5 MONDE: αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών Facebook Twitter

Εμβληματική ηθοποιός της Νουβέλ Βαγκ, η Άννα Καρίνα έχει συνδεθεί με τη μεγάλη ανανέωση του γαλλικού κινηματογράφου τη δεκαετία του 60. Ο σύντροφός της Ντενίς Μπερί σχεδιάζει ένα προσωπικό και συγκινητικό πορτρέτο αυτής της υπέροχης ηρωίδας και ινδάλματος της μόδας και του κινηματογράφου, με την οποία μοιράζεται τη ζωή πάνω από είκοσι χρόνια.

Για την 71η έκδοσή του, το Φεστιβάλ των Καννών πρόσφερε την αφίσα του στον Ζαν-Πολ Μπελμοντό και την Άννα Καρίνα, το θρυλικό ζευγάρι του «Τρελού Πιερό». 


Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη της ηθοποιού στο TV5MONDE στις Κάννες εκείνη τη χρονιά:

 

 

 

Η Κρουαζέτ, σαν να ήσασταν εκεί

Τρίτη 21 Μαΐου στις 19:40

Με υπότιτλους

Παρουσίαση: Λέα Σαλαμέ

 

ΤV5 MONDE: αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών Facebook Twitter

 

Το Καταπληκτικό! διεισδύει στην καρδιά του 72ου Φεστιβάλ Καννών. Εικόνες από τα παρασκήνια του φεστιβάλ, συναντήσεις με τους διασημότερους σταρ και πολλές ακόμη αποκλειστικές εκπλήξεις.

  

Ο καλεσμένος: αποκλειστικές συνεντεύξεις σε απευθείας μετάδοση από το φεστιβάλ

Από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 19:30

Παρουσίαση: Πατρίκ Σιμονέν 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ των Καννών, το TV5MONDE υποδέχεται καθημερινά βραβευμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, την πρόεδρο της κριτικής επιτροπής και πολλούς άλλους σε απευθείας μετάδοση από την Κρουαζέτ.

  

 

Κινηματογράφος & Συναίσθημα

Ανέκδοτες συνεντεύξεις μεγάλων ονομάτων του κινηματογράφου

Γκιγιόμ Κανέ, Οντρέ Φλερό, Μπενουά Μαζιμέλ και πολλές άλλες προσωπικότητες της 7ης τέχνης εκφράζουν την άποψή τους για το συναίσθημα του κινηματογράφου.

Ο Υπουργός

Κυριακή 12 Μαΐου στις 22:00

Σκηνοθεσία : Πιερ Σελέρ (Γαλλία/Βέλγιο, 2010)

Διανομή: Ολιβιέ Γκουρμέ, Μισέλ Μπλαν

  

ΤV5 MONDE: αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών Facebook Twitter

Ένας υπουργός μεταφορών, ο οποίος έχει επιλεγεί για να περάσει μία μεταρρύθμιση με την οποία δεν συμφωνεί, είναι διχασμένος ανάμεσα στην πίστη στην κυβέρνησή του και στις πολιτικές του πεποιθήσεις. Ταχύτητα, μάχη εξουσιών, χάος, οικονομική κρίση... Μεταξύ θρίλερ και πολιτικής ταινίας, βυθιζόμαστε στους μυστηριώδεις δαιδάλους της εξουσίας.

  

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

 

 

Το Χωριατόπαιδο

Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:00

Σκηνοθεσία : Ιμπέρ Σαρουέλ (Γαλλία, 2017)

Διανομή : Σουάν Αρλό, Σαρά Ζιροντό

Εβδομάδα Κριτικής των Καννών (Φεστιβάλ Καννών, 2017)

ΤV5 MONDE: αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών Facebook Twitter

  

Αυτό το θρίλερ αγροτικού χρώματος διηγείται την ιστορία ενός νεαρού κτηνοτρόφου ο οποίος έχει επενδύσει σώμα και ψυχή στην γαλακτοπαραγωγή του. Όταν εμφανίζεται μία επιδημία βοοειδών στα ζώα του, ο νεαρός που είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να σώσει τις αγελάδες του, παγιδεύεται σε ένα φαύλο κύκλο.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

 

  

Το τέλος της σιωπής 

Κυριακή 19 Μαΐου στις 22:00

Σκηνοθεσία: Ρολάν Εντζάρ 

Διανομή: Φρανκ Φαλίζ, Τιερί Φρεμόν, Μαϊά Μοργκενστερν

Υποψήφια στο Δεκαπενθήμερο σκηνοθετών (Φεστιβάλ Καννών, 2011)

ΤV5 MONDE: αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών Facebook Twitter

  

Κάπου στα Βόσγια όρη μία οικογένεια διαλύεται με κλιμακούμενη βία. Ο νεότερος γιος της οικογένειας, παρορμητικός και γεμάτος μίσος, διώκεται εκτός σπιτιού και ετοιμάζει την εκδίκησή του. Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό ψυχολογικό δράμα γύρω από την ανάγκη λεκτικής έκφρασης και την κατάκριση της σιωπής, με φόντο το πλούσιο τοπίο των Βοσγίων ορών.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

 

Μια νέα γυναίκα

Πέμπτη 23 Μαΐου στις 22:00

Σκηνοθεσία, σενάριο: Λεονόρ Σεράιγ (Γαλλία, 2016)

Διανομή: Λετισιά Ντος, Γκρεγκουάρ Μονσεϊνζόν

Χρυσή Κάμερα (Φεστιβάλ Καννών, 2017)

ΤV5 MONDE: αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών Facebook Twitter

Παρακολουθούμε την πορεία χειραφέτησης της Πολά, μίας νέας γυναίκας, ανάλαφρης, ανεξάρτητης, υπερβολικής, η οποία καταφθάνει στο Παρίσι μετά από ένα χωρισμό. Μέσα από γνωριμίες, η τριαντάρα που ξεχειλίζει από μία αφελή αλλά και άγρια ενέργεια φαίνεται αποφασισμένη να κάνει μία νέα αρχή. Μία δροσερή και τολμηρή κωμωδία.

Δείτε το τρέιλερ εδώ: 

 

  

Μην ξεχνάς πως θα πεθάνεις

Δευτέρα 27 Μαΐου στις 00:00

Σκηνοθεσία : Ξαβιέ Μποβουά (Γαλλία, 1995)

Διανομή: Ξαβιέ Μποβουά, Κιάρα Μαστρογιάνι, Ροσντί Ζεμ

Βραβείο κριτικής επιτροπής (Φεστιβάλ Καννών, 1995)
 

ΤV5 MONDE: αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών Facebook Twitter

Ένας νεαρός φοιτητής μαθαίνει πως είναι οροθετικός τη στιγμή που προσπαθεί να αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία. Αρνούμενος το πεπρωμένο του, θέλει να ζήσει στο έπακρο: σεξ, ναρκωτικά, τρελός έρωτας... Ένα έπος ρομαντικά μαύρο, σύγχρονο και συγκινητικό.


Δείτε το τρέιλερ εδώ:

 

 

Culture
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.