Σήμερα θα μεταδώσουν live για πρώτη φορά το άνοιγμα μιας αρχαίας σαρκοφάγου

Σήμερα θα μεταδώσουν live για πρώτη φορά το άνοιγμα μιας αρχαίας σαρκοφάγου Facebook Twitter
1

Μια αρχαία αιγυπτιακή σαρκοφάγος πρόκειται να ανοιχτεί για πρώτη φορά live στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής στο Discovery Channel.

Η εκδήλωση, παρουσιάζεται από τον Chris Jacobs και τον εξερευνητή Josh Gates, και θα δείξει μεταξύ άλλων πώς η ομάδα ταξιδεύει μέσω ενός υπόγειου δικτύου θαλάμων και σηράγγων όπου ανακαλύφθηκαν 40 μούμιες που πιστεύεται πως κάποτε ήταν μέρος της ευγενούς ελίτ.

«Αυτό είναι το Discovery στην καλύτερη του μορφή, καθώς επιδιώκουμε να αποκαλύψουμε την ιστορία που έχει ταφεί στην άμμο της Αιγύπτου για χιλιετίες», δήλωσε η Nancy Daniels, επικεφαλής του Discovery & Factual. «Είμαι ενθουσιασμένη καθώς ο Josh Gates μας οδηγεί σε μία από τις πιο φιλόδοξες αποστολές του»

Σήμερα θα μεταδώσουν live για πρώτη φορά το άνοιγμα μιας αρχαίας σαρκοφάγου Facebook Twitter
O Josh Gates, ο παρουσιαστής για την αποκάλυψη της σαρκοφάγου της αρχαίας Αιγύπτου

Το πρόγραμμα «Expedition Unknown: Egypt Live», θα μεταδοθεί στις 7 Απριλίου στις 8 το βράδυ στο κανάλι του Discovery. Θα προβληθεί ταυτόχρονα και στο κανάλι Travel Channel και Science Channel. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης ο αιγυπτιογράφος Dr. Zahi Hawass και ο γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Mostafa Waziri.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, οι θεατές θα μεταφερθούν στους εσωτερικούς θαλάμους μιας ανασκαφής. Στην περιοχή, η οποία δεν έχει αποκαλυφθεί, οι αρχαιολόγοι πρόσφατα βρήκαν ένα δίκτυο κατακόρυφων αξόνων που οδηγούν σε σήραγγες και τάφους που έχουν παραμείνει ανενόχλητοι εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Η πρώτη αρχαία αιγυπτιακή δυναστεία ξεκίνησε γύρω στις 3100 π.Χ.-αν και προηγούμενες κοινωνίες υπήρχαν στην περιοχή  για χιλιάδες χρόνια. Η «εποχή των πυραμίδων» - όταν δημιουργήθηκαν μερικά από τα πιο εμβληματικά κτίρια της εποχής, όπως η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας - ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της περιόδου του Παλαιού Βασιλείου, μεταξύ 2686 και 2181 π.Χ.

Ο πολιτισμός άρχισε να φθίνει γύρω στο 1200 π.Χ. με μια σειρά από πολέμους και εισβολές. 

Στην άγνωστη αποστολή, οι θεατές θα μεταφερθούν ζωντανά σε αρκετούς ανεξερεύνητους θαλάμους, ένας από τους οποίους κατέχει μια «μυστήρια σαρκοφάγο ασβεστόλιθου που βρίσκεται θαμμένη βαθιά μέσα στο συγκρότημα», ανέφερε το Discovery σε μια δήλωση. «Η ταυτότητα της μούμιας στο εσωτερικό είναι ένα μυστήριο για 3.000 χρόνια». πρόσθεσε.

Υπάρχουν ακόμα πολλά μυστήρια γύρω από την αρχαία Αίγυπτο η οποία συναρπάζει επισκέπτες και επιστήμονες μέχρι σήμερα. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς ο πολιτισμός δημιούργησε τις πυραμίδες και μόλις πριν από δύο χρόνια, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα τεράστιο, μυστικό θάλαμο μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Culture
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.