Η Amazon απάντησε με αντεπίθεση κατά του Γούντι Αλεν, ο οποίος διεκδικεί με μήνυση 68 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση συμφωνίας.

 

Η Αmazon δηλώνει ότι οι αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του σκηνοθέτη σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και την εκστρατεία #MeToo ήταν υπεύθυνες για την αποτυχία των ταινιών του και δικαιολόγησαν τη λήξη της συμφωνίας για ταινίες που είχαν μαζί του.

 

Σε νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν στη Νέα Υόρκη, η Amazon ανέφερε την απάντηση του 83χρονου  Άλεν στο άρθρο του γιου Ρόναν Φάροου στο New Yorker, και σχόλια σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

 

Αναφέρεται επίσης στην προειδοποίηση που διατυπώθηκε από τον Άλεν που έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών ... όπου κάθε τύπος σε ένα γραφείο που φωνάζει σε μια γυναίκα ξαφνικά πρέπει να καλέσει έναν δικηγόρο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του». 

 

 

Η Amazon δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο σκηνοθέτης έκανε μια σειρά δημόσιων σχολίων για τις καταγγελίες και το κίνημα ΜeToo που υποδηλώνουν ότι δεν κατάφερε να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των ζητημάτων ή τις συνέπειες για τη δική του σταδιοδρομία.

 

H Amazon ισχυρίζεται πως οι δηλώσεις του Άλεν εκφράστηκαν ακριβώς την περίοδο που προετοιμαζόταν να προωθήσουν την ταινία «Wonder Wheel» σαμποτάροντας αποτελεσματικά αυτές τις προσπάθειες .

 

Ο γίγαντας του streaming επιβεβαίωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της ταινίας του Άλεν «A Rainy Day in New York» η οποία ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει, τερμάτισαν τη συμφωνία τους με τον κινηματογραφιστή και ακυρώνουν την κυκλοφορία της ταινίας λόγω της στάσης του Άλεν και χαρακτηριστικά κάνουν λόγο για «άρνηση κορυφαίων ταλέντων να συνεργαστούν ή να συνδεθούν μαζί του με οποιονδήποτε τρόπο».