Ένας πίνακας του φλαμανδού ζωγράφου Πίτερ Μπρέγκελ (ή Μπρίγκελ) του νεότερου, εκλάπη από μια εκκλησία στην Ιταλία.

 

Οι κλέφτες χρησιμοποίησαν ένα σφυρί για να σπάσουν την προθήκη στην οποία φιλοξενούνταν το έργο «Η Σταύρωση», σε ένα από τα παρεκκλήσια της εκκλησίας της Santa Maria Maddalena στην πόλη Καστελνουόβο Μάγκρα της Λιγουρίας.

 

Η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της Τετάρτης.

 

Ο δήμαρχος, Ντανιέλε Μόντεμπέλο, δήλωσε ότι η κλοπή ήταν ένα «σκληρό πλήγμα για την κοινότητα» που έχασε τον πίνακα.

 

Το έργο εκτιμάται ότι αξίζει περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ και ήταν ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της πόλης των 8.500 κατοίκων.

 

Εκτός από το αριστούργημα της φλαμανδικής τέχνης, η εκκλησία περιέχει γλυπτά από το διάσημο μάρμαρο Καρράρα που χρησιμοποίησε ο Ιταλός αναγεννησιακός καλλιτέχνης Μιχαήλ Άγγελος.

 

Η αστυνομία δήλωσε ότι υπάρχουν δύο ύποπτοι. οι οποίοι ωστόσο φέρονται να διέφυγαν με ένα όχημα και πραγματοποιείται έλεγχος του υλικού από τις κάμερες σε από την πόλη και την ευρύτερη επαρχία.

 

Ο Πίτερ Μπρέγκελ ο νεότερος, ήταν ο γιος του διάσημου ζωγράφου Πίτερ Μπρέγκελ του πρεσβύτερου ο οποίος θεωρήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Φλαμανδικής και Ολλανδικής Αναγέννησης.

 

Ο Πίτερ Μπρέγκελ ο νεότερος ζούσε ως επί το πλείστον από την αντιγραφή των έργων του πατέρα του. Το έργο «Η Σταύρωση» είναι μια ελαιογραφία του 17ου αιώνα.