Ένα προηγουμένως άγνωστο σκίτσο του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς από τη συλλογή του βασιλιά Γουλιέλμου Β' της Ολλανδίας και της συζύγου του Άννα Παβλόφνα αναμένεται να φέρει από 2,5 έως 3,5 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's.

 

Η πώληση θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη και περιλαμβάνει έργα από μία από τις πιο εκπληκτικές συλλογές στον κόσμο.

 

Ο βασιλιάς διέθετε αριστουργήματα από δημιουργούς όπως ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Ραφαήλ, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Ρούμπενς και ο Ρέμπραντ, πολλά από τα οποία εκτίθενται σήμερα στην Ολλανδία.

 

Αυτό το έργο του Ρούμπενς είναι το πρώτο αυτού του μεγέθους (τόσο σε φυσικό μέγεθος όσο και σε σπανιότητα) που διατίθεται προς πώληση εδώ και δεκαετίες.

 

Ο δάσκαλος του φλαμανδικού μπαρόκ δημιούργησε μια τεράστια σειρά μελετών από κιμωλία, αλλά σχέδια όπως αυτό αντιπροσωπεύουν ένα σημείο καμπής στην καριέρα του, καθώς ενώ έκανε σπουδές μορφών πέτυχε τη μεγαλοπρέπεια του Μιχαήλ Άγγελου.

 

 

 

Ο δεύτερος «σταρ» αυτής της δημοπρασίας είναι ο Ραφαήλ καθώς ένα από σπάνια σκίτσα του θα πουληθεί την ίδια μέρα.

 

Το σκίτσο με τον στρατιώτη, εκτιμάται ότι θα αλλάξει χέρια για ένα ποσό που θα κυμανθεί από 800.000 δολάρια έως $1.2 εκατ. δολάρια. Το σχέδιο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, χρονολογείται στην πρώιμη περίοδο του καλλιτέχνη στη Φλωρεντία (περίπου το 1506-1507).

 

Το έργο αυτό αποδόθηκε μόλις πρόσφατα στον Ραφαήλ και ήταν για αιώνες άγνωστο στους μελετητές του ιταλού ζωγράφου.