Οι New York Times κατηγορούνται για υπόθαλψη ακραίας αντισημιτικής ρητορικής

Οι New York Times κατηγορούνται για υπόθαλψη ακραίας αντισημιτικής ρητορικής Facebook Twitter
Ο David Icke είναι ένας από τους πιο διάσημους συνωμοσιολόγους στον πλανήτη με γύρω στους 800.000 ακόλουθους στο Facebook.
0

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο, δημοσιεύτηκε στο Book Review των New York Times μακροσκελής συνέντευξη της Άλις Γουόκερ, της γνωστής και πολυβραβευμένης συγγραφέως του «Πορφυρού Χρώματος». Στην ερώτηση «ποιο βιβλίο βρίσκεται αυτόν τον καιρό στο πλάι στο προσκεφάλι σας;», η απάντηση της ήταν  μια υπερθετική και εγκωμιαστική αναφορά στο βιβλίο του περιβόητου Βρετανού συνωμοσιολόγου (βιβλία του κυκλοφορούν και στα ελληνικά) David Icke, "And the Truth Shall Set You Free" (Και η αλήθεια θα σε απελευθερώσει), στο οποίο ξετυλίγονται ένα σωρό αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας.

Ουδέν σχόλιο από τον δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη, γεγονός μάλλον αξιοπερίεργο για ένα τόσο ακραίο και «αμφιλεγόμενο» βιβλίο.

Πρώην ποδοσφαιριστής, ο David Icke είναι ένας από τους πιο διάσημους συνωμοσιολόγους στον πλανήτη με γύρω στους 800.000 ακόλουθους στο Facebook. Όπως και οι περισσότεροι εκφραστές τέτοιων θεωριών και ρητορικής μίσους, ο Icke πιστεύει ότι υπάρχει ένα καμπάλ που κυβερνά τον κόσμο και είναι ασφαλώς εβραϊκών συμφερόντων.

Οι New York Times κατηγορούνται για υπόθαλψη ακραίας αντισημιτικής ρητορικής Facebook Twitter
Σύμφωνα με το περιοδικό Tablet, την έγκυρη επιθεώρηση εβραϊκής κουλτούρας, η Αφρο-αμερικανίδα συγγραφέας Άλις Γουόκερ δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται να υιοθετεί στοιχεία ακραίας αντισημιτικής ρητορικής.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο προσδιορισμός «εβραίος» ή «εβραϊκό(ς)» εμφανίζεται 241 φορές και το «εμβληματικό» όνομα «Ρότσιλντ» 374 φορές και βέβαια με ουδόλως κολακευτική διάθεση και στις δυο περιπτώσεις.


Το βιβλίο είναι επίσης γεμάτο αναφορές στο διάσημο αντισημιτικό εγχειρίδιο «Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών», ενώ επίσης παρουσιάζονται εκτενώς και οι εξής απόψεις:

• Το Ταλμούδ «αποτελεί ένα ρατσιστικό μανιφέστο».

• Οι Εβραίοι ήταν πίσω (και) από το σκλαβοπάζαρο και τη δουλεία στις ΗΠΑ ενώ ήλεγχαν παρασκηνιακώς και την Κου Κλουξ Κλαν.

• Πολλές από τις σύγχρονες ακροδεξιές ομάδες αποτελούν στην πραγματικότητα εβραϊκές «βιτρίνες» και λειτουργούν ως μηχανισμοί προβοκάτσιας.

• Στα σχολεία πρέπει να διδάσκεται ότι το Ολοκαύτωμα είναι ένα αμφιλεγόμενο γεγονός που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι συνέβη πραγματικά.

Σύμφωνα με το περιοδικό Tablet, την έγκυρη επιθεώρηση εβραϊκής κουλτούρας, οι New York Times υπέπεσαν σε μεγάλο ατόπημα αφήνοντας αναπάντητο το εγκώμιο της Άλις Γουόκερ – η οποία, όπως σημειώνεται, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται να υιοθετεί στοιχεία ακραίας αντισημιτικής ρητορικής.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.