Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Ron English αγόρασε έργο του Banksy σε ένδειξη διαμαρτυρίας υποστηρίζοντας τον «καλό του φίλο Banksy» γιατί πιστεύει ότι «η street art δεν πρέπει ούτε να πωλείται ούτε να αγοράζεται».


Ένα έργο του διάσημου street artist Banksy το οποίο φιλοτεχνήθηκε σε τοίχο γνωστού καταστήματος πωλήθηκε σε Αμερικανό καλλιτέχνη σε τιμή που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο λίρες. Ο αγοραστής του είχε σκοπό να το «διαγράψει» βάφοντας το έργο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.


Όπως υποστηρίζει ο Αμερικανός καλλιτέχνης σκοπεύει ουσιαστικά να καταστρέψει τη συγκεκριμένη τοιχογραφία γιατί όπως λέει η street art «δεν πρέπει να πωλείται ή ν' αγοράζεται».


Το έργο Slave Labour παρουσιάζει ένα μικρό παιδί να γονατίζει μπροστά σε μία ραπτομηχανή από την οποία παράγεται μία σειρά από σημαίες της Μ. Βρετανίας. Το συγκεκριμένο έργο είχε φιλοτεχνήσει στον τοίχο γνωστού καταστήματος το 2012.

 

Το έργο αφαιρέθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων καθώς πιστεύονταν ότι ήταν ένα είδος διαμαρτυρίας που αφορούσε στην παιδική εργασία για τα σουβενίρ των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου.


Ο Ron English αγόρασε το έργο που δημοπρατήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Julien, στο Λος Άντζελες, την Τετάρτη προς 730.000 δολάρια (£561,000).


«Μακάρι να μπορούσα να δώσω περισσότερα για το έργο» είπε ο Αμερικανός καλλιτέχνης. «Θα το βάψω λευκό πάλι. Είναι ένα μήνυμα για την street art. Δεν θα έπρεπε να έχει πωληθεί ούτε αγοραστεί»

 

«Θα το ξαναβάψω και θα το συμπεριλάβω σε έναν από τους τοίχους του σπιτιού μου. Έχουμε κουραστεί από το να μας κλέβουν τη δουλειά μας από τους δρόμους και να την πουλούν και γι αυτό πρόκειται ν' αγοράσω ό,τι μπορώ».


Ο κ. English που υποστηρίζει ότι έχει περάσει χρόνο μαζί με τον Banksy στην Παλαιστίνη πρόσθεσε: «Φυσικά και θα το πουλήσω για ένα εκατομμύριο αφού το βάψω. Είμαι τρελός και όχι χαζός»

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr