Απεργία την Πρωτομαγιά

Τέλος ο Λαζαρίδης από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης- Δημόσια προκήρυξη για τη θέση Καλλιτεχνικού Διευθυντή

Τέλος ο Λαζαρίδης από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης- Δημόσια προκήρυξη για τη θέση Καλλιτεχνικού Διευθυντή Facebook Twitter
MotionTeam-ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
2

Σε δημόσια προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης προχωρά το υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «ο σημερινός Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΜΜΘ, ο ταλαντούχος πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης, διανύει τον ένατο χρόνο παρουσίας του σε αυτή τη θέση, όμως η σχέση εργασίας του με το ΜΜΘ, μια «σύμβαση μη εξαρτημένης εργασίας» χωρίς προσδιορισμό θητείας ('μπλοκάκι'), δεν συνάδει με τη διοικητική και νομική αναδιάρθρωση η οποία έχει πλέον προχωρήσει σε μια ανανέωση της δομής του Οργανισμού».


Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, ανακοίνωσε στον Γιώργο Λαζαρίδη την πρόθεσή της και τη δυνατότητά του να υποβάλει και ο ίδιος υποψηφιότητα, και ακολούθως εκείνος υπέβαλε την παραίτησή του. Πάντως, όπως σημειώνεται στο κείμενο «η προκήρυξη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στον ΟΜΜΘ θα αναρτηθεί εντός των ημερών».


Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης απέκτησε νέο Γενικό Διευθυντή, τον Γιώργο Τσιάμη ο οποίος έχει αναλάβει την επίβλεψη του διοικητικού μηχανισμού του ΜΜΘ και συνεργάζεται ουσιαστικά με το 10μελές ΔΣ του Οργανισμού ΜΜΘ (από τον Ιανουάριο του 2016) όπου πρόεδρος είναι ο Νικήτας Μυλόπουλος.


Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σταδιακά σε έναν σύγχρονο και ανοιχτό καλλιτεχνικό θεσμό με σημαντική αύξηση της συμμετοχής των πολιτών.. Έτσι έχουν γίνει τα πρώτα απαραίτητα βήματα για να περάσει το ΜΜΘ σε μια νέα εποχή διαφάνειας, εκσυγχρονισμού και εξωστρέφειας».

Culture
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

1 σχόλια