ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ μάλλον θα πετύχει ένα απίστευτο ρεκόρ - Ετοιμάζεται να γίνει ο πιο ακριβός εν ζωή καλλιτέχνης

Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ μάλλον θα πετύχει ένα απίστευτο ρεκόρ - Ετοιμάζεται να γίνει ο πιο ακριβός εν ζωή καλλιτέχνης Facebook Twitter
0

Στις 15 Νοεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, ο οίκος Christie's πρόκειται να δημοπρατήσει τον πίνακα «Πορτραίτο ενός καλλιτέχνη» του Ντέιβιντ Χόκνεϊ και οι προβλέψεις λένε πως ο Βρετανός ζωγράφος θα γίνει ο πιο ακριβός εν ζωή καλλιτέχνης.

Το «Pool with Two Figures», έργο του 1972, εκτιμάται ότι θα πωληθεί για περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια.

Αν η εκτίμηση αυτή είναι ακριβής, θα κάνει τον 81χρονο καλλιτέχνη να είναι πρώτος στη λίστα με τη μεγαλύτερη απόδοση κέρδους σε δημοπρασία.

Ο Τζεφ Κουνς κατέχει αυτήν την περίοδο τον τίτλο για το γλυπτό του «Balloon Dog» που πωλήθηκε το 2013 για 58,4 εκατομμύρια δολάρια.

Η διαφορά για το τωρινό έργο, που απειλεί την πρωτιά του Κουνς, είναι μεγάλη, αλλά εκτιμάται πως οι πρόθυμοι να δώσουν ένα τόσο τεράστιο ποσό θα είναι αρκετοί.

Η Katya Kazakina του Bloomberg, ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι το έργο πωλείται από τον δισεκατομμυριούχο Joe Lewis, που στη συλλογή του έχει έργα των Πικάσο, Ματίς και Φράνσις Μπέικον.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε προσεγγίσει τρεις οίκους - Sotheby's, Christie's και Phillips - για το χειρισμό της πώλησης του έργου. Το έργο αυτό θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα σημαντικότερα έργα του καλλιτέχνη και πρόσφατα εμφανίστηκε στην Tate Britain και στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης.

«Ο Christie's έχει την τιμή να προσφέρει το "Πορτρέτο ενός καλλιτέχνη" που αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία αριστουργήματα της σύγχρονης εποχής», δήλωσε ο Rotter, συμπρόεδρος του μεταπολεμικού και σύγχρονου τμήματος τέχνης.

«Η λαμπρότητα του Χόκνεϊ ως καλλιτέχνης είναι ευδιάκριτη σε αυτόν τον μνημειώδη καμβά, ο οποίος ενσαρκώνει την ουσία του εξιδανικευμένου τοπίου δίπλα στην πισίνα και την τεράστια πολυπλοκότητα που υπάρχει στις ανθρώπινες σχέσεις», προσθέτει.

Culture
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.