Απεβίωσε σε ηλικία 102 ετών σε νοσοκομείο της Γκρας ο διάσημος Αμερικανός φωτογράφος Ντέιβιντ Ντάγκλας Ντάνκαν.

 

Ο Ντάνκαν έγινε παγκοσμίως γνωστός για τις φωτογραφίες που τράβηξε από τον πόλεμο της Κορέας (1950-53) για λογαριασμό του περιοδικού Life.

 

Τον θάνατό του ανακοίνωσε σήμερα το μουσείο Πικάσο της Αντίμπ.

 

Ο Ντέιβιντ Ντάγκλας Ντάνκαν ζούσε στην Κυανή Ακτή από τη δεκαετία του 1960 και ήταν στενός φίλος του Ισπανού ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο και της οικογένειάς του.

 

«Απεβίωσε από πνευμονοπάθεια περιστοιχισμένος από στενά του πρόσωπα», δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου της Αντίμπ Ζαν-Λουί Αντράλ, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας Nice-Matin.

 

 

 

 

 

Με τον Πικάσο είχε συναντηθεί για πρώτη φορά το 1956 και παρέμειναν φίλοι μέχρι τον θάνατό του ζωγράφου το 1973, ενώ διατήρησε στενή σχέση με τη χήρα του Πικάσο, Ζακλίν και την κόρη της Κατρίν.

 

Πεζοναύτης που έλαβε μέρος από το 1942 στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ντέιβιντ Ντάγκλας Ντάνκαν έκανε τους στρατιώτες θέμα της δουλειάς του.

 

Στον πρόλογο του βιβλίου του με τίτλο "This is war!" (Αυτός είναι ο πόλεμος!), που εκδόθηκε το 1951, έγραφε: «Ούτε μια αποθέωση σε αυτό το βιβλίο, ούτε ένα συμπέρασμα που κάνει πάταγο. Απλώς η επιθυμία να δείξω λίγο πώς ένας άνθρωπος πρέπει να υποφέρει όταν η χώρα του αποφασίζει να μπει στον πόλεμο».