Όλοι βλέπουν το «Black Panther - Έσπασε το φράγμα του ενός δις και σαρώνει παγκοσμίως

Όλοι βλέπουν το «Black Panther - Έσπασε το φράγμα του ενός δις και σαρώνει παγκοσμίως Facebook Twitter
0

Η ταινία «Black Panther» εξελίσσεται στο φαινόμενο της χρονιάς καθώς ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια στους κινηματογράφους παγκοσμίως και συνεχίζει τη σαρωτική της πορεία στις αίθουσες.

Είναι η πέμπτη ταινία που βασίζεται στο Marvel Universe της Disney που πετυχαίνει ένα τέτοιο ρεκόρ.

Ο αναλυτής του box office, Jeff Bock, δήλωσε στους New York Times ότι το φιλμ είναι σημαντικό για ακόμη ένα λόγο και αποτελεί ορόσημο. «Είναι σαν ένα τείχος που καταρρέει. Από την άποψη του Black Panther, κανένα στούντιο δεν θα μπορεί να πει πάλι:"Ω, οι μαύρες ταινίες δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, το ενδιαφέρον θα είναι ελάχιστο".».

Με βάση την εκτίμηση της Disney για τις πωλήσεις εισιτηρίων, η ταινία έσπασε το φράγμα του 1 δισ. την 26η ημέρα της κυκλοφορίας της.

Η βάση της IMDB αναφέρει ότι μόλις 32 ταινίες σημείωσαν ένα δισεκατομμύριο στο  box office. Ανάμεσά σε αυτές είναι το James Bond Skyfall, το Beauty and the Beast, το The Dark Knight και το Frozen.

Ο σκηνοθέτης Ryan Coogler έχει γράψει μια επιστολή ευχαριστώντας τους φανς για την υποστήριξή τους:

«Παλεύω να βρω τις λέξεις για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου αυτή τη στιγμή. Ποτέ, ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν φανταζόμασταν ότι θα είστε τόσο δυνατοί. Σας ευχαριστούμε που δώσατε στην ομάδα της ταινίας μας το μεγαλύτερο δώρο: την ευκαιρία να μοιραστείτε αυτή την ταινία, για την οποία δώσαμε τις καρδιές και τις ψυχές μας».

 
Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.