Ένα τεράστιο mural που απεικονίζει με υπερβολικό ρεαλισμό ένα πέος σε στύση, έχει σοκάρει και διχάσει τη Νέα Υόρκη καθώς κάλυψε την πλευρά ενός πενταόροφου κτιρίου.

 

Το mural εμφανίστηκε στην οδό Broome στην Lower East Side την παραμονή των Χριστουγέννων και φαίνεται να δημιουργήθηκε την Τετάρτη με εντολή του μιας κολεκτίβας street art που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

 

Το nsfw έργο προκάλεσε πολλά δημοσιεύματα σχετικά με την ελευθερία καλλιτεχνικής έκφρασης και την εικαστική του αξία, ενώ παράλληλα συγκέντρωσε και πολλά βλέμματα στην περιοχή καθώς πολλοί έσπευσαν να το δουν και αν το φωτογραφίσουν.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση γύρω από την καταλληλότητά του αναθερμάνθηκε καθώς αντικρουόμενες απόψεις άρχισαν να διατυπώνονται.

 

 

 

Η δημιουργία ανήκει στην Carolina Falkholt, μια καλλιτέχνη από την Σουηδία η οποία έχει επίσης σχεδιάσει ένα παρόμοιο - αν και πιο αφηρημένο-  κόλπο σε κτίριο στα ανατολικά.

 

Η Falkholt είπε στον Guardian ότι η δουλειά της θέλει να δείξει πως δεν πρέπει να αισθάνεται κανείς ντροπή για το σώμα του και για την σεξουαλικότητά του.

 

«Συνήθως ζωγραφίζω γιγάντιους κόλπους και αιδοία», είπε και πρόσθεσε πως αισθάνθηκε ότι έπρεπε να συμπληρώσει τη συλλογή και με ένα πέος.

 

Την Τετάρτη το απόγευμα, στη Broome Street, οι απόψεις ήταν διχασμένες. Ένας ιδιοκτήτης  καταστήματος δήλωσε ότι η εικόνα δυσαρεστούσε τους κατοίκους και πρόσθεσε πως ήλπιζε να αφαιρεθεί σύντομα. Σύμφωνα με πολλά ακόμη αμερικανικά μίντια, την ίδια άποψη εξέφρασαν αρκετοί ακόμη ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην περιοχή.

 

 

 

Ο Avery Plewis, επισκέπτης από το Τορόντο, αναρωτιόταν αν αυτού του είδους η ζωγραφική αποτελούσε ένα είδος οπτικής σεξουαλικής παρενόχλησης. «Είναι παράξενο, επειδή είναι τόσο φαλλικό και είναι πέρα από τη σεξουαλική παρενόχληση», είπε. «Η παρενόχληση είναι συχνά μυστική, αλλά αυτό είναι εντελώς  στα μούτρα μας»,πρόσθεσε.

 

Για κάποιους όμως ο φαλλός έδωσε έναν ευχάριστο τόνο και υπογράμμιζε τη μακρά παράδοση της γειτονιάς με την street art και το γκράφιτι, καθώς έργα των Jean-Michel Basquiat, Keith Haring και Richard Hambleton έχουν φιλοξενηθεί εκεί.

 

 

 

Ακόμη και ένας Έλληνας, ο Γιώργος Πετρίδης, σχολίασε το έργο και φέρεται σύμφωνα με τον Guardian να είπε πως

«Αυτό είναι κάτι που μερικοί άνθρωποι θεωρούν τέχνη αυτή τη στιγμή. Δεν με ενοχλεί και δεν πρόκειται να ξοδέψω πολύ χρόνο για να το σκεφτώ», είπε.

 

Ωστόσο το έργο μάλλον δεν θα είναι για καιρό ακόμη εκεί καθώς οι αρχές φαίνεται πως έχουν ήδη κινήσει διαδικασίες για την αφαίρεσή του καθώς ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεν είχε δώσει έγκριση για τη δημιουργία του.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr