Δεν είναι μυστικό ότι το μέλος του ροκ συγκροτήματος REM, Mάικ Μιλς, ακούει το όνομα «Ντόναλντ Τραμπ» και γίνεται... ταύρος από τα νεύρα του. Συχνά πυκνά, άλλωστε, τον «στολίζει» με διάφορα βιτριολικά σχόλια από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την κυκλοφορία του άλμπουμ «Automatic for the people», τα μέλη του συγκροτήματος μίλησαν στο κοινό, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το περιοδικό NME, ενώ το θέμα που κυριάρχησε ήταν η τρέχουσα πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ. Άλλωστε, οι REM είναι από τα πλέον πολιτικοποιημένα συγκροτήματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

 

Μόλις η συζήτηση «άναψε», ο Μιλς πήρε φόρα και ξεκίνησε την επίθεση κατά του προέδρου των ΗΠΑ. Είπε πως δεν θα συγχωρήσει ποτέ τον Τραμπ, ούτε και θα σταματήσει να μιλάει εναντίον του. 

 

 

 

Για να εξηγήσει: «Δεν είναι μόνο το ποιος είναι και τι αντιπροσωπεύει. Είναι αυτό που έκανε στην αμερικανική πολιτική διαδικασία. Έχει επιτρέψει την ηλιθιότητα να έχει αποκτήσει αξία, έχει επιτρέψει τη σκέψη που ήταν και πρέπει πάντα να είναι περιθωριοποιημένη ως ακραία να γίνει σχεδόν μέρος της κυρίαρχης ρητορικής».

 

Αναφερόμενος στο τραγούδι του συγκροτήματος «Ignoreland» από το άλμπουμ «Automatic for the people» ο Μιλς είπε «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το τραγούδι είναι πιο σχετικό τώρα από ότι τότε, το 1992, είναι απογοητευτικό ... αλλά έτσι αισθανόμαστε για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση».

 

«Δεν είναι μόνο η πολιτική του, δεν είναι μόνο η βλακεία του - είναι αυτό που έκανε και τι επιτρέπει να συμβεί και δεν θα τον συγχωρήσω γι' αυτό και δεν θα σταματήσω να το συζητώ» υπογράμμισε ο Μάικλ Μιλς.

 

Με πληροφορίες από ΝΜΕ