Ολυμπιακή Ωδή, γραμμένη στα αρχαία ελληνικά από τον ακαδημαϊκό Αρμάν Ντ΄ Ανγκούρ, θα απαγγείλει ο δήμαρχος του Λονδίνου στα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

 

Η απαγγελία θα γίνει αύριο στη διάρκεια του επίσημου γκαλά, στη βρετανική πρωτεύουσα, εν όψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει ακολουθήσει κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και γνωρίζει αρχαία ελληνικά, θα απαγγείλει ενώπιον των επισήμων της ΔΟΕ την Ωδή, την οποία συνέθεσε ο Ντ΄ Ανγκούρ, ακολουθώντας το μοτίβο των ποιημάτων του Πινδάρου. Σύμφωνα με το δημιουργό, στόχος  είναι η ωδή να είναι πιστή στο ύφος και τη μορφή των ωδών του αρχαίου ποιητή.

 

Στους στίχους αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα του Γιουσέιν Μπολτ (ο κεραυνός μέσα στο στίβο), του (επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής και παλιού Ολυμπιονίκη) Σεμπάστιαν Κόε, αλλά και του ίδιου του Μπόρις Τζόνσον. Ο δήμαρχος του Λονδίνου θα απαγγείλει στη συνέχεια και στα αγγλικά το ποίημα του Ντ΄ Ανγκούρ, ο οποίος είχε συνθέσει μία Ολυμπιακή Ωδή και για τους Αγώνες της Αθήνας, το 2004.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr