Την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ σχολιάζει, μέσα από μία ανάρτησή του στο Facebook, ο Αμερικανός σκηνοθέτης και visual artist, Ρόμπερτ Γουίλσον, δηλώνοντας σοκαρισμένος και αποσβολωμένος. 

 

Ο Γουίλσον τονίζει, μεταξύ άλλων, πως του είναι αδιανόητο ότι νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι κάποιος που «ενθαρρύνει το μίσος και το καλλιεργεί», ενώ επισημαίνει ότι οι πολίτες των ΗΠΑ οφείλουν να βρουν τρόπους να του αντισταθούν και να προστατεύσουν τους ανυπεράσπιστoυς. 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Ρόμπερτ Γουίλσον: 

 

Είμαι σοκαρισμένος. Αποσβολωμένος. Ανησυχώ για την πιθανότητα καταστροφής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα συντηρητικό έθνος, και πιστεύω ότι τους έπεσε πολύ βαρύ να ακολουθήσει έναν μαύρο πρόεδρο μια γυναίκα πρόεδρος. Μου είναι αδιανόητο πως έχουμε έναν εκλεγμένο πρόεδρο που χαίρει της στήριξης της Κου Κλουξ Κλαν, απαξιώνει ανοιχτά τις γυναίκες, είναι ομοφοβικός, δεν κρύβει το μένος του εναντίον των μη λευκών, των μεταναστών, των ΑμεΑ και των Μουσουλμάνων, ο οποίος ενθαρρύνει το μίσος και το καλλιεργεί. Και μόνο η εκλογή του, του επιτρέπει να δράσει βασιζόμενος στο μίσος του. Όποτε χρειαστεί, οφείλουμε να βρούμε τρόπους να του αντισταθούμε, και να ψηφίσουμε και το 2018 και το 2020. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ανυπεράσπιστoυς. Θα είναι μια δύσκολη μάχη, αλλά ως Πολίτες των ΗΠΑ οφείλουμε να βρούμε τρόπους να αντισταθούμε στον διχασμό.

 

Στο ημερολόγιο της, η Άννα Φρανκ έγραψε «Παρά τα όσα συμβαίνουν, πιστεύω πως οι άνθρωποι είναι κατά βάση καλόκαρδοι».

 

Τα έργα μένουν.

Ρόμπερτ Γούιλσον,
Βερολίνο, 9 Νοεμβρίου 2016.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr