Βίαιη εξέλιξη είχε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο του συνδικάτου Οικοδόμων έξω από το υπουργείο Εργασίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση επικράτησε όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να ρίξουν τσιμέντο στην είσοδο του υπουργείου. 

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν, κάνοντας χρήση χημικών για να αποτρέψουν το πλήθος. 

 

Yπουργείο Εργασίας: Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση των οικοδόμων
Ξύλο και χημικά έξω από το υπουργείο Εργασίας - Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

 

Οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για να στείλουν μήνυμα κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου.

 

Μάλιστα, έστησαν μπετονιέρα επί τόπου για την παραγωγή σκυροδέματος που επιχείρησαν να ρίξουν στην πόρτα του υπουργείου.

 

Yπουργείο Εργασίας: Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση των οικοδόμων
Μπετόν έφτιαξαν οι οικοδόμοι έξω από το υπουργείο Εργασίας - Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

 

Yπουργείο Εργασίας: Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση των οικοδόμων
Μικρή ποσότητα μπετό έριξαν μπροστά στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας οι συγκεντρωμένοι οικοδόμοι - Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

 

«Έχουν το θράσος οι κυβερνώντες και λένε ότι είμαστε τυχεροί γιατί θα εργαζόμαστε τετραήμερο», σχολίασε και υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή προωθούν τη δεκάωρη δουλειά που θα αμείβεται με «αέρα κοπανιστό». «Δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε αυτό. Και θα παλέψουμε μαζί με άλλους κλάδους ώστε το νομοσχέδιο αυτό να μην έρθει καν στη Βουλή», τόνισε ο  ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.