Ο γάτος θυρωρός του Μουσείου Μπενάκη

Ο γάτος θυρωρός του Μουσείου Μπενάκη Facebook Twitter
1

Ο γάτος θυρωρός του Μουσείου Μπενάκη Facebook Twitter
Φωτ.: Σ.Τσ./ LIFO

Στην είσοδο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς στέκεται με επισημότητα αλλά και προσήνεια ένας διαφορετικός θυρωρός. Εποπτεύει νυχθημερόν τους πολυπληθείς επισκέπτες. Είναι τόσο μεγάλη η αφοσίωσή του στο υψηλό του έργο που κοιμάται επιτόπου, σε μια κιτρινωπή κουβέρτα. Τρέφεται με τα λίγα φρίσκις που του αφήνουν διάφορα μέλη της ανθρώπινης φυλής. Τα δέχεται με αξιοπρέπεια. 

Αν και βρίσκει σκανδαλώδες το γεγονός ότι αρκετοί σκύλοι διασχίζουν αγέρωχοι το κατώφλι του, τους χαιρετάει κι αυτούς με ένα νεύμα στυγνής συγκατάβασης. Δεν κάνει διακρίσεις. Η Τέχνη είναι για όλους.

Όταν έχει λιακάδα, όπως σήμερα, γλύφεται μακάριος και λιάζεται. Όταν βρέχει, τον προστατεύει η εσοχή του προνοητικού αρχιτεκτονήματος της Μαρίας Κοκκίνου και του Ανδρέα Κούρκουλα.

Είναι ολιγαρκής και ευχαριστημένος. Όχι, δεν είναι φιλότεχνος -σπανίως βλέπει τις εκθέσεις. Δουλειά του είναι να βλέπει ποιός μπαίνει και ποιος βγαίνει. Αν κάποιος τού επιδαψιλεύσει κάποιο χάδι, είναι σα να του χάρισαν όλους τους Ρέμπραντ του κόσμου. ―Σ. Τσ.

Ο γάτος θυρωρός του Μουσείου Μπενάκη Facebook Twitter
Φωτ.: Σ.Τσ./ LIFO

Αθήνα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Living / Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Για κάθε σχεδόν πόλη του κόσμου, οι τουριστικοί οδηγοί χωρίζονται σε εκείνους που συγκεντρώνουν «τα Χ καλύτερα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε» και στους «ζήστε το σαν ντόπιος». Στην περίπτωση της Αθήνας, η περιοχή της Πλάκας μπαίνει σίγουρα στους πρώτους οδηγούς. Ποιος είπε όμως ότι δεν έχει να προσφέρει και στους Αθηναίους;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ