Από αύριο Παρασκευή αρχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα 40 λεωφορεία με leasing ενισχύοντας αρχικά 14 από τις πιο επιβαρυμένες γραμμές, ενώ το επόμενο διάστημα θα βγει σταδιακά το σύνολο των 300 νέων οχημάτων.

 

«Την Παρασκευή, σταδιακά, 300 νέα λεωφορεία που προμηθευτήκαμε με leasing θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας. Θα προστεθούν στοχευμένα, ξεκινώντας από 14 επιβαρυμένες γραμμές. Αυτό πρακτικά σημαίνει έως και 30 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα σε καθεμία από αυτές τις γραμμές», δήλωσε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

 

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Γιάννης Γκόλιας, μιλώντας στο MEGA για την ενίσχυση των ΜΜΜ ανέφερε πως τα λεωφορεία έχουν όλες τις προδιαγραφές που χρειάζεται να έχουν για να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

 

«Μετά από 12 χρόνια, κάναμε 650 προσλήψεις. Οι 356 είναι οδηγοί που έρχονται στην ΟΣΥ και θα στελεχώσουν αυτά τα λεωφορεία. Είναι μια τομή αυτό που έγινε» πρόσθεσε ο κ. Γκόλιας. «Είμαστε η μοναδική χώρα στην ΕΕ που αυξάνει τον στόλο και τα δρομολόγιά της κατά 50%» τόνισε, λέγοντας ότι επί 10 χρόνια δεν έγινε τίποτα στο ζήτημα ενίσχυσης του στόλου και του προσωπικού.

 

Ακόμα, ο κ. Γκόλιας γνωστοποίησε πως θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για 800 νέα λεωφορεία, που αναμένονται εντός του 2022.

 

Οι γραμμές που ενισχύονται 

 

051 «ΣΤ. ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ - ΟΜΟΝΟΙΑ (μέσω ΑΚΑΔ. ΠΛΑΤ.), 224 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ - ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΠΟΛΥΓΩΝΟ), 813 (ΑΒΕΡΩΦ -ΠΡΟΥΣΣΗΣ), 211(ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ) 550 (ΚΗΦΙΣΙΑ -Π. ΦΑΛΗΡΟ), 040 (ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ), 049 (ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΟΜΟΝΟΙΑ), Α7(ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ -ΚΗΦΙΣΙΑ), Β2 (ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ - ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ), Α3 (ΑΚΑΔΗΜΙΑ -ΓΛΥΦΑΔΑ), Α5 (ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΑΝΘΟΥΣΑ), και τρεις διπλές που εξυπηρετούν τις ίδιες περιοχές: 622 (ΓΟΥΔΗ-ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙ) -815 (ΓΟΥΔΗ -ΤΑΥΡΟΣ), 136 (ΑΝΩ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ -ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ)- 137(ΑΝΩ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ -ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ) και 106 (ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ -ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ) -126 (ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ -ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ).

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr