Οι New York Times απέλυσαν την Runa Sandvik, υπεύθυνη για την προστασία των ρεπόρτερς από τους χάκερς

Οι New York Times απέλυσαν την Runa Sandvik, υπεύθυνη για την προστασία των ρεπόρτερς από τους χάκερς Facebook Twitter
0

Την περασμένη Τρίτη, οι New York Times απέλυσαν την Runa Sandvik, η οποία εργαζόταν στην εφημερίδα ως Senior Director σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών. 

Είναι γνωστό ότι σε κάθε αίθουσα σύνταξης το ζήτημα της ασφάλειας του Διαδικτύου είναι εξαιρετικά καίριο, δεδομένου ότι δεν προστατεύει μόνο τους δημοσιογράφους από ενδεχόμενους χάκερς και άλλες απειλές, αλλά παράλληλα και τα υπόλοιπα στελέχη που εργάζονται στο εκάστοτε μέσο ενημέρωσης.

Πέρα, όμως, από τους δημοσιογράφους παράλληλα προστατεύονται και οι πηγές τους, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις η αποκάλυψή τους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους ίδιους τους εργαζόμενους. 

Ύστερα, λοιπόν, από την απόλυση της Runa Sandvik φαίνεται ότι πλέον οι New York Times «υποχρεώνουν» έμμεσα τους εργαζόμενους να διαχειρίζονται μόνοι τους τα θέματα ασφάλειας και προστασίας τους από τους χάκερς.

Μάλιστα, η Sandvik, ύστερα από την απόλυσή της, έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter: «Σήμερα οι New York Times αποφάσισαν να με απολύσουν αναφέροντάς μου ότι δεν υπάρχει τόση μεγάλη ανάγκη για τη διαδικτυακή ασφάλεια και προστασία των δημοσιογράφων σε ένα newsroom. Πιστεύω ακράδαντα ότι έκανα σωστά τη δουλειά μου (τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου) και το να πω ότι είμαι απογοητευμένη θα ήταν λίγο». 

 

Με πληροφορίες από το Futurism 

 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

TV & Media / Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

Ο Άντερσον Κούπερ αποχαιρέτησε το 60 Minutes μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μιλώντας για τους γιους του αλλά και για την ανεξαρτησία της εκπομπής, σε μια στιγμή αναταράξεων για το CBS News.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

Μετά το τελευταίο γύρισμα του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ οργανώνει αποχαιρετιστήριο πάρτι με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί» ένα πικρό αστείο για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στη βραδινή τηλεόραση.
THE LIFO TEAM
AKYLAS EUROVISION ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

TV & Media / Κοζάκου - Καπουτζίδης για Akyla: «Γιατί ένα νέο παιδί, που ζει το όνειρο, να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί;»

Οι δύο παρουσιαστές, με αφορμή την απολογητική στάση του Έλληνα καλλιτέχνη μετά τον τελικό της Eurovision, μίλησαν για την πίεση που βιώνουν σήμερα οι νέοι και για την ανάγκη να σταθούμε σε αυτήν και να μην την αγνοούμε
THE LIFO TEAM