The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Η φρεσκάδα της καλής πρώτης ύλης εμπλουτίζεται με εξωτικές πινελιές. Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη
0

Στρατηγική η θέση του ολοκαίνουριου εστιατορίου The Grand by Interni στο rooftop του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens στη Συγγρού. Μόλις διαβείς το κατώφλι του, σε αγκαλιάζει το λαμπερό αττικό φως, μια αίσθηση καλής αύρας και θετικής ενέργειας. Η πόλη της Αθήνας βρίσκεται στα πόδια σου και το βλέμμα σου ταξιδεύει από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό μέχρι τη θάλασσα του Σαρωνικού. Το περιβάλλον συνδυάζει αριστοτεχνικά τα επιλεκτικά design έπιπλα με τις καθαρές γραμμές σε γήινες αποχρώσεις, τα εντυπωσιακά μαρμάρινα τραπέζια και το άφθονο πράσινο.


Εξωτισμός και κομψότητα συνδυάζονται ιδανικά σε έναν μοντέρνο χώρο και η εσωτερική αρχιτεκτονική του Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου ακολουθεί τη φιλοσοφία του Interni. Η μεγάλη μπάρα είναι καλόγουστη και προσελκύει τις παρέες που θέλουν να απολαύσουν τα signature cocktails της Χριστίνας Φωκά, τα οποία αναλαμβάνουν να σε μυήσουν στη φιλοσοφία των less (if no) zero homemade cocktails με «σπιτικά» μείγματα και φρέσκα υλικά σε μια δημιουργική συνάντηση Ελλάδας και Ασίας.

Το Grand by Interni έχει την αύρα ενός μητροπολιτικού εστιατορίου και το μενού του executive chef Θάνου Κακαρά συνδυάζει σε καλές δόσεις τη Μεσόγειο με την Ασία.


Με το κοκτέιλ στο χέρι ανακαλύπτεις την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα του εξωτερικού χώρου με την πισίνα και τη μαγευτική θέα. Το Grand by Interni έχει την αύρα ενός μητροπολιτικού εστιατορίου και το μενού του executive chef Θάνου Κακαρά συνδυάζει σε καλές δόσεις τη Μεσόγειο με την Ασία. Η φρεσκάδα της καλής πρώτης ύλης εμπλουτίζεται με εξωτικές πινελιές.

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη
The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη


Το ανακαλύπτεις μόλις προσγειωθεί στο τραπέζι σου το σεβίτσε λαβράκι με leche de tigre και μάνγκο, που συνδυάζει ψητή γλυκοπατάτα και τσιπς λωτού (18€). Απολαυστικό είναι το μοσχαρίσιο tataki με απαλή κρούστα από σουσάμι και ροζ πιπέρι που ενισχύεται από citrus ponzu sauce, edamame και ωραίο σπαγγέτι ρέβας (16€). Από τις πέντε σαλάτες που φιγουράρουν στο μενού δοκιμάσαμε την απολαυστική Interni Salad με ποικιλία πράσινων σαλατικών, ζεστό κατσικίσιο τυρί, τραγανά καραμελωμένα πεκάν, αχλάδι που χάριζε την δροσιά του και sherry βινεγκρέτ (14€).


Από τα ορεκτικά, τα φρέσκα νιόκι με ρικότα σε κρέμα από κατσικίσιο τυρί δένουν γευστικά με τους κύβους καραμελωμένου σύκου, το λάδι τρούφας και το τυρί πεκορίνο (14€). Προσπεράσαμε τις προτάσεις σε πάστα και ριζότο και πήραμε γεύση από το φρέσκο ψάρι ημέρας, ένα λαβράκι ψητό στη σχάρα, που συνοδεύουν ψητά λαχανικά και αρωματικό λαδολέμονο.

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Εξωτισμός και κομψότητα συνδυάζονται ιδανικά σε έναν μοντέρνο χώρο και η εσωτερική αρχιτεκτονική του Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου ακολουθεί τη φιλοσοφία του Interni. Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη


Ψημένη όπως τη ζητήσαμε ήρθε η ζουμερή Black Angus rib-eye ταλιάτα που συνόδευε σαλάτα ρόκα με παρμεζάνα και truffle βινεγκρέτ (31€). Μπορείς να επιλέξεις κάποια από τις τέσσερις συνοδευτικές σάλτσες του καταλόγου, όπως σος πιπεριού, Μαδέρα, βουτύρου και μυρωδικών (3 ευρώ η καθεμία), που θα τονίσουν ευχάριστα τη γεύση του κρέατος.


Ο γλυκός επίλογος γράφτηκε με ελληνικά επιδόρπια, όπως ο ζεστός σιμιγδαλένιος χαλβάς με παστέλι μελιού και παγωτό καϊμάκι (9€) και ο μπακλαβάς με παγωτό μαστίχα, ροζ πιπέρι και μους από πραλίνα φουντουκιού (9€).

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη
The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη


The Grand by Interni, Grand Hyatt Athens, Συγγρού 115, Αθήνα, 214 4021208

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ