ΑΑΔΕ: Μειώθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο το εισόδημα των Ελλήνων

ΑΑΔΕ: Μειώθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο το εισόδημα των Ελλήνων Facebook Twitter
0

Μειωμένα κατά σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ ήταν τα εισοδήματα που δήλωσαν οι Έλληνες το 2017 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με βάση με τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν πέρυσι το εισόδημα των Ελλήνων το 2017 διαμορφώθηκε στα 73,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το ακριβώς προηγούμενο έτος ανερχόταν στα 74,6 δισεκατομμύρια.

Μεγάλη μείωση παρατηρήθηκε στα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, τα οποία μειώθηκαν κατά περίπου 11,5% ανάμεσα στο 2016 και το 2017, ενισχύοντας τους φόβους πως η τρέχουσα φορολογική και ασφαλιστική πολιτική ενθαρρύνει την απόκρυψη εσόδων και την παραοικονομία.

Ταυτόχρονα πάντως οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες μειώθηκαν κατά περισσότερα από 11.000 άτομα την επίμαχη διετία, πέφτοντας σε σχεδόν 399.000 υπόχρεους το 2017.

Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος όγκος των δηλωθέντων εισοδημάτων αναλογούσε και πάλι στους μισθωτούς, οι οποίοι μάλιστα αύξησαν ελαφρά το μερίδιό τους στο συνολικό μείγμα.

Συγκεκριμένα, σχεδόν τα έξι έβδομα των όσων δήλωσαν οι Έλληνες στην Εφορία το 2017 αποδίδονται σε μισθωτούς.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM