Στην Εισαγγελία ο φάκελος του Ασύλου Ανιάτων μετά από καταγγελίες για αδιαφανή διαχείριση

Στην Εισαγγελία ο φάκελος του Ασύλου Ανιάτων μετά από καταγγελίες για αδιαφανή διαχείριση Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Στην εισαγγελία απέστειλε ο δήμος Αθηναίων φάκελο για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων, μετά από καταγγελίες πολιτών και εταιρειών για αδιαφανή διαχείριση της περιουσίας του.

Ο δήμος Αθηναίων, ως αρμόδια εποπτική αρχή, έχει γίνει δέκτης καταγγελιών για αδιαφανή διαχείριση της περιουσίας του Σωματείου Ασύλου Ανιάτων από τη διοίκησή του.

Οι καταγγελίες αφορούν έως και το έτος 2018 και σχετίζονται κυρίως με την εκποίηση ακινήτων μεγάλης αξίας που ανήκουν στην περιουσία του Σωματείου, χωρίς προηγουμένως να τηρηθούν κανόνες που εγγυώνται τα συμφέροντα του Σωματείου.

Η Επιτροπή Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων του δήμου Αθηναίων, αρμόδια για την εξέταση του θέματος, με απόφασή της, απέστειλε τον φάκελο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών της Διοίκησης του Σωματείου.

Προηγουμένως ο δήμος Αθηναίων, είχε ζητήσει, για τις καταγγελίες αυτές, εξηγήσεις από το Σωματείο, οι οποίες, σύμφωνα με την Επιτροπή, δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.

Ο δήμος Αθηναίων ασκεί τις αρμοδιότητές του για την εποπτεία των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες προκειμένου να διασφαλιστεί η τύχη και ο κοινωφελής σκοπός των δωρεών τους.

Παράλληλα, ο δήμος Αθηναίων καλεί την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να προχωρήσει στις αλλαγές που χρειάζονται, προκειμένου να αλλάξει ο νόμος του 1971 για τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότερος και πιο διαφανής έλεγχος στον τρόπο λειτουργίας τους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου - Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Ελλάδα / ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου - Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται η κλήση μαρτύρων, η αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων, καθώς και ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» του Γιάννη Παναγόπουλου
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΔΙ

Ελλάδα / Αποκάλυψη για την υπόθεση κατασκοπείας: Ποιος είναι πίσω από τον αξιωματικό - Το μυστικό ταξίδι στην Κίνα

Οι Αρχές ασφαλείας και οι ειδικοί ερευνητές της Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας του ΓΕΕΘΑ έχουν καταλήξει σε έναν «άνθρωπο-σκιά» που κινούσε τα νήματα στην υπόθεση κατασκοπείας
THE LIFO TEAM