«Η ζωή μου με μόνο όπλο τη μύτη μου»: ο δημοσιογράφος Josh Barry έχει ένα μήνυμα για τα άτομα με αναπηρίες

0

Ο Josh Barry είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει ένα δικό του σάιτ με ψυχαγωγικό περιεχόμενο και μόλις ολοκλήρωσε το πρώτο του βιβλίο. Πάσχει από εγκεφαλική παράλυση που του έχει προκαλέσει σοβαρά κινητικά προβλήματα και προβλήματα στην ομιλία. Ακριβώς, όπως ο Στίβεν Χόκινγκ δεν το έβαλε ποτέ κάτω. 

«Όταν έχεις τη σωστή υποστήριξη, μπορείς να κάνει τα πάντα», λέει. Τα τελευταία 9 χρόνια έγραψε ένα βιβλίο για τη ζωή του και τις προκλήσεις να αντιμετωπίζει την καθημερινότητά πάσχοντας από μία τέτοια ασθένεια. Στην αρχή υπαγόρευε τα κείμενά του σε άλλους. Μετά άρχισε να γράφει μόνος του κεφάλαια ολόκληρα στο i-Pad. Με τη μύτη του. 

Όπως λέει έγραψε το βιβλίο με αυτό τον τρόπο αφενός γιατί το έβρισκε πιο δημιουργικό και αφετέρου για να αφυπνίσει τον κόσμο για το τι πραγματικά σημαίνει να είναι κανείς άτομο με αναπηρίες. 

«Όποτε βρισκόμουν έξω με κόσμο, καταλάβαινα ότι με κοιτούν επίμονα, ότι μπορεί κάποιος να έκανε κάποια αστεία γκριμάτσα για το πώς ήμουν. Εκείνο που δεν θέλω είναι να αλλάζουν οι άλλοι τη συμπεριφορά τους, όταν με συναντούν. Αυτό από το οποίο πάσχω να είναι κριτήριο για τη συμπεριφορά τους απέναντι μου», εξηγεί.

Οτιδήποτε θα έκανε κάποιος άλλος με τα χέρια, ο Josh προσπαθεί να το φέρνει εις πέρας με τη μύτη του. Είναι ο τρόπος του να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και η πεποίθησή του είναι ότι η κοινωνία πρέπει να χαλαρώσει απέναντι στα άτομα με αναπηρία, να τα εμπιστευθεί περισσότερο, να πάψει να τα αντιμετωπίζει σαν χαμένη δυνατότητα, αλλά σαν πρόκληση από την οποία μπορούν να προκύψουν πολλά θετικά. 

Όσο για τη δουλειά του; 

«Πάντα πίστευα ότι το γράψιμο κρύβει μεγαλείο και λάμψη μέχρι που ξεκίνησα να γράφω. Τώρα που τελείωσα το βιβλίο το μόνο που έχω να πω είναι ότι άξιζε τον κόπο», καταλήγει. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM